Β. Κικίλιας: Η κυβέρνηση πλήττει την αξιοπιστία της χώρας

Mείζον θέμα για την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και για την ψυχολογία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχει δημιουργηθεί με την προχειρότητα των χειρισμών από πλευράς κυβέρνησης για τις γαλλικές φρεγάτες υποστήριξε ο τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας πως «όταν η κυβέρνηση δεν ξέρει τι της γίνεται, πλήττεται η αξιοπιστία της χώρας».

Όσον αφορά το θέμα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές, ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «εδώ και δύο μήνες οι υπουργοί έχουν διαφορετικές απόψεις», υπενθυμίζοντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Αμυνας από την αρχή υποβάθμιζαν το θέμα.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα τα οποία υπάρχουν και προφανώς αυτός που έχει τη διοίκηση έχει και την ευθύνη» υποστήριξε ο κ. Κικίλιας.

«Σφίγγει το στομάχι μας μετά από δύο μήνες όπου οι στρατιωτικοί μας είναι έγκλειστοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη και αυτή η προκλητική στάση της Τουρκίας είναι προφανές πως έχει δεύτερες βλέψεις» είπε ο κ. Κικίλιας επισημαίνοντας ότι «η βοήθεια των συμμάχων είναι χρήσιμη, αλλά δεν μας ικανοποιεί το γεγονός ότι παραμένει στα λόγια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.