Βαριές κουβέντες Χατζηδάκη – Φάμελλου στη Βουλή

Ένταση και υψηλοί συνοδεύουν τη συζήτηση του χωροταξικού νομοσχεδίου στη Βουλή με σύσσωμη την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επέλεξε fast track διαδικασία.

Όλα τα κόμματα διαμαρτυρήθηκαν για τις ασφυκτικές προθεσμίες συζήτησης τη στιγμή που το νομοσχέδιο δεν έχει επείγοντα χαρακτήρα.

Τα αίματα άναψαν όταν ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης καταλόγισε ένδεια θέσεων στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποχωρήσει από τη συζήτηση γιατί μόνον έτσι θα ακουστεί ότι υπάρχει», είπε, προκαλώντας την οξύτατη απάντηση του Σωκράτη Φάμελλου.«Ο υπουργός είναι καλός στην επικοινωνία, αλλά μεγάλος ψεύτης», αντέτεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός με τον Κωστή Χατζηδάκη να μιλά για «ακατάληπτη και κακιασμένη αντιπολίτευση» και να αναφέρει ότι οι κατηγορίες είναι παράσημο για τον ίδιο, ιδιαίτερα μάλιστα -όπως είπε- όταν προέρχονται από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που κατέχει ρεκόρ στα ψέματα κι είναι ο μεγαλύτερος Πινόκιο της υφηλίου.

Σε ότι αφορά στην ουσία του χωροταξικού νομοσχεδίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεσήμανε πως οι διατάξεις του έχουν αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Για παιχνίδια της κυβέρνησης με την κτηματαγορά εις βάρος μικρών και μεσαίων ιδιοκτητών, έκανε λόγο ο Σωκράτης Φάμελλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.