Βαρουφάκης: Ο Μητσοτάκης είναι αναγκασμένος να κάνει πρόωρες εκλογές, πριν πει το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ που ετοιμάζει

«Κάθε Μνημόνιο καίει κι έναν πρωθυπουργό», δηλώνει ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 στη συνέντευξή του, ενώ προβλέπει «χρεοκοπία των τραπεζών και επίσημα». «Κανείς σοβαρός τραπεζίτης ή οικονομολόγος δεν θεωρεί τον κ. Στουρνάρα επιτυχημένο κεντρικό τραπεζίτη», αναφέρει, τι λέει για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Τι απαντά στο ερώτημα γατί δεν έγινε Εξεταστική σε βάρος του.

Σκληρή απάντηση σε όσους προβλέπουν ότι η ανάκαμψη του χρόνου θα είναι μεγαλύτερη από την ύφεση που σημειώνεται σήμερα, δίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης, με συνέντευξη στο iEidiseis, που αναμένεται να συζητηθεί.

«Είναι οι ίδιοι «αναλυτές» που όταν μιλούσα για ύφεση -10% με -15% εκείνοι μιλούσαν για -3% και -4%. Είναι οι ίδιοι που, από το 2010, έπεφταν έξω στις προβλέψεις με μνημειώδη τρόπο. Οι πολίτες ξέρουν ποιον να πιστέψουν και ποιον όχι», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ στην ερώτηση εάν το «πακέτο» της ΕΕ φέρνει πιο κοντά ή απομακρύνει το σενάριο των πρόωρων εκλογών, επισημαίνει με νόημα: «Δεδομένου ότι δεν θα αποτρέψει το σκληρότατο 5ο Μνημόνιο το 2021, δεν θα επηρεάσει τον χρονισμό των εκλογών τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης είναι αναγκασμένος να κάνει πριν ομολογήσει το 5ο Μνημόνιο και το νέο ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ που ετοιμάζει». Στη δε ερώτηση εάν εκτιμά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις συνθήκες που διαμορφώνονται, θα μακροημερεύσει στην πολιτική ζωή του τόπου, απαντά πως «κάθε Μνημόνιο καίει κι έναν Πρωθυπουργό».

Διαβάστε περισσότερα στο ieidiseis.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.