Βαρθολομαίος: Προσευχόμαστε για τις οικογένειες των θυμάτων και τους πληγέντες στη Χαλκιδική

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και στους πληγέντες από τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

«Εις αυτήν την συγκλονιστικήν στιγμήν διά τους κατοίκους της Χαλκιδικής και γενικότερα της βορείου Ελλάδος, η Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως ευρίσκεται πνευματικώς και προσευχητικώς κοντά εις τας οικογενείας των θυμάτων και εις τους πληγέντας. Παρακαλεί τον Δημιουργόν και Προνοητήν του παντός να επουλώση τας πληγάς των και να φυλάττη την περιοχήν και όλην την Ελλάδα από κάθε περαιτέρω κίνδυνον και απειλήν» ανέφερε στη δήλωσή του.

Πρόσθεσε ακόμη πως «τα ακραία καιρικά φαινόμενα έρχονται να μας υπενθυμίσουν, όχι απλώς την δύναμη της φύσεως, αλλά μάλλον την αντίδρασή της ως αποτέλεσμα των ασεβών ανθρωπίνων παρεμβάσεων σε αυτήν».

Υπενθύμισε παράλληλα ότι «το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ως γνωστόν, επί δεκαετίας, αγωνίζεται για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, που είναι ο κοινός οίκος μας, και οφείλουμε όλοι να μην το καταστρέφουμε, διότι οι συνέπειες επηρεάζουν όχι μόνον τον τόπο όπου καταστρέφεται το φυσικό του οικοσύστημα, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.