Βαρύ το κλίμα στη ΝΔ για τον Κώστα Καραμανλή – Ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο

Βαραίνει το κλίμα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των Τεμπών, αλλά και τη στάση που τηρεί ως σήμερα.

Οι φωνές «γαλάζιων» βουλευτών που παίρνουν σαφείς αποστάσεις από τον Κώστα Καραμανλή για τα Τέμπη πληθαίνουν… «Μπορεί να είχα αυτοκτονήσει αν μου είχε συμβεί αυτό… Εγώ δεν θα άντεχα αν μου είχε συμβεί αυτό το πράγμα» δήλωσε ο Γιώργος Σταμάτης, ενώ χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις των Φίλιππου Φορτώμα και του Λευτέρη Κτιστάκη ότι οι ίδιοι, στη θέση του, θα είχαν παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία.

Ακόμη και ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης «κάρφωσε» ευθέως τον κ. Καραμανλή δηλώνοντας στον ΑΝΤ1 ότι… δεν θα έβαζε ποτέ υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές, «αν μιλάμε για πολιτικές ευθύνες», όπως τόνισε.

Προβληματισμός για τις δημοσκοπικές απώλειες…
Στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Πειραιώς «ζυγίζουν« τις πολιτικές συνέπειες της υπόθεσης, με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων να «χτυπούν… καμπανάκι».

Σύμφωνα με την μέτρηση της Metron Analysis για το Mega, η Ν.Δ. αποτυπώνεται να χάνει 5 μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση, με την αντιπολίτευση, στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές, να κρατά την υπόθεση σε πρώτο πλάνο, καταγγέλλοντας ευθύνες του Κώστα Καραμανλή αλλά και προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση.

Μητσοτάκης προς αντιπολίτευση: «Μην κάνετε πολιτική σπέκουλα»
Από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός, στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής, πέρασε στην αντεπίθεση, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «πολιτική σπέκουλα».

«Σε καμία περίπτωση, μία εθνική τραγωδία τέτοιας έκτασης δεν θα έπρεπε να κομματικοποιείται. Θυμάμαι και σε άλλες μεγάλες εθνικές τραγωδίες, εμείς ως Ν.Δ. ακολουθήσαμε αυτή τη διαδρομή» δήλωσε.

«Και αναρωτιέμαι αυτοί που μιλούν για συγκάλυψη σε τι ακριβώς αναφέρονται; Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν κι αυτό πιστεύω ότι είναι κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί… Θα συμβούλευα, λοιπόν, όλες και όλους να μην κάνουν πολιτική σπέκουλα πάνω στο ζήτημα των Τεμπών» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά…;
«Αν η Δικαιοσύνη υποβάλλει κάποιο αίτημα για τον Κώστα Καραμανλή θα το αξιολογήσουμε» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. «Θα δούμε με πολύ μεγάλη προσοχή τι γράφει και κατ’ ευθείαν θα γίνει συζήτηση επ’ αυτού του αιτήματος» πρόσθεσε, αφήνοντας κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό στο μέλλον, σε σχέση με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον πρώην υπουργό Μεταφορών.

«Εφόσον δεν έχει συνταχθεί κατηγορητήριο με νέα στοιχεία σωστά δεν έχει παραπεμφθεί σε προανακριτική επιτροπή ο Κώστας Καραμανλής» δηλώνει άλλος κυβερνητικός παράγοντας.

Ωστόσο, κανείς δεν προεξοφλεί ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης, που είναι σε πλήρη εξέλιξη, δεν θα πέσει πάνω σε ευθύνες του κ. Καραμανλή, κάτι που αμέσως θα σημάνει ότι η δικογραφία θα πάει αμελητί στη Βουλή για τα περαιτέρω… Και όπως όλα δείχνουν, σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση είναι απίθανο να δώσει κάλυψη και να μη συναινέσει σε σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.