Βασανιστικά ερωτήματα για τον θάνατο της άτυχης Κορίνας – Οι γονείς της περιμένουν απαντήσεις

Η Κορίνα είχε ελπίδες να μεταφερθεί ζωντανή στο νοσοκομείο Χανίων και να παλέψει για τη ζωή της υπό τη δέουσα ιατρική βοήθεια που δικαιούταν; Η λογική, η εμπειρία και οι μαρτυρίες λένε «ναι». Τι πήγε στραβά λοιπόν και ξεψύχησε σε αυτό το γκρεμό της Γαύδου ώρες μετά το πρώτο σήμα;

Με βάση τα όσα έχουν γίνει λοιπόν γνωστά, 06.15 με 6.20 είχε ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ και πολύ άμεσα είχε ενημερωθεί τηλεφωνικά το 199 της Πυροσβεστικής και άρα το Συντονιστικό της Κρήτης και το κέντρο της Αθήνας. Δεδομένου ότι η Γαύδος διαθέτει πυροσβεστικό σταθμό θα πρέπει να θεωρήσουμε βέβαιο (αυτό λέει η λογική) ότι σχεδόν άμεσα τα κέντρα Κρήτης και Αθήνας είχαν ακριβή εικόνα της κατάστασης και της δυσκολίας των συνθηκών της επιχείρησης.

Οι τοπικοί πυροσβέστες μεταβαίνοντας στο σημείο του ατυχήματος, θα έδωσαν το στίγμα. Αυτό σημαίνει, πάντα με βάση τη λογική, ότι ο αρμόδιος χειριστής του συμβάντος από την Αθήνα με την συνδρομή των τοπικών αρμοδίων (που έχουν γνώση των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, των δυσκολιών και των αποστάσεων) θα έδωσε εντολή να σηκωθεί ελικόπτερο.

Υποθετικά μιλώντας το ιδανικό επιχειρησιακά για τη διάσωση της άτυχης κοπέλας θα ήταν να δοθεί από τα κεντρικά εντολή για μία μικτή αποστολή στο νησί του ελικοπτέρου Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας, από το Ηράκλειο, μαζί με εκπαιδευμένα στελέχη της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης, τα οποία όπως γνωρίζουμε, σπεύδουν σε όλα τα δύσκολα περιστατικά ανά την Κρήτη.

Εκτιμάται ότι από τις 6.15 με 6.20 που δόθηκε το πρώτο σήμα, το ελικόπτερο με τους άνδρες της ΕΜΑΚ θα ήταν εφικτό να σηκωθεί από το Ηράκλειο ήδη από τις 7 το πρωί. Αντίστροφα, γύρω στις 8.30 με 9 παρά το ελικόπτερο με την τραυματία θα μπορούσε να κατευθύνεται από την Γαύδο για το νοσοκομείο Χανίων.

Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ηρακλείου γύρω στις 10.20, δηλαδή τέσσερις ώρες μετά αφ’ ότου είχε δοθεί το πρώτο σήμα στο ΕΚΑΒ και στην Πυροσβεστική. Τέσσερις ώρες μετά όταν όλοι γνωρίζουμε ότι στις περιπτώσεις αυτές είναι κρίσιμα ακόμα και τα δευτερόλεπτα. Η υπόθεση ως προς το κρίσιμο επιχειρησιακό σκέλος της διάσωσης δεν αφορά μόνο την τραγική οικογένεια της Κορίνας, μάς αφορά όλους στην Κρήτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.