Βάζει Panic Button η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα – Ο φόβος της μετά τον ξυλοδαρμό και η φύλαξη

Φοβάται ακόμη η Σοφία Πολυζωγοπούλου μετά τον ξυλοδαρμό της από τον Απόστολο Λύτρα, που αποκαλύφθηκε από την εξέταση του γιατρού και την κατάθεσή της στους αστυνομικούς.

Η επίσης δικηγόρος Σοφία Πολυζωγοπούλου, όπως ανέφερε η εκπομπή Super Κατερίνα, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα για να εγκαταστήσουν στο κινητό της το panic button. Κάτι που είχε ζητήσει και κατά την παραμονή της στο νοσοκομείο, αλλά είχε ξεχάσει το κινητό της θέλοντας έτσι να αποκαλύψει τη βιαιοπραγία σε βάρος της από τον σύζυγό της, ο οποίος μιλούσε αρχικά για πτώση από σκάλες, μέχρι να ομολογήσει στα δικαστήρια τον ξυλοδαρμό της και να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, προκαλώντας ερωτήματα.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου μάλιστα φυλάσσεται από περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ., καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, γιατί φοβάται, όπως έχει δηλώσει η ίδια.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου, κάνοντας τις πρώτες της δηλώσεις στο Star, «έσπασε»: «Είμαι χάλια και ψυχολογικά και σωματικά. Προσπαθώ να διαφυλάξω την ψυχική μου και σωματική μου υγεία. Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Δεν είμαι καλά, πώς να είμαι καλά; Δεν γινόταν άλλο…», ανέφερε χαρακτηριστικά η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος παρά τον κακουργηματικό χαρακτήρα και την ιδιαίτερη βαρύτητα της πράξης που καθ’ ομολογία τέλεσε. Κι αυτή η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα προκάλεσε ερωτήματα με αρκετούς να διερωτούνται: Δηλαδή αν ο θύτης δεν ήταν αναγνωρίσιμο πρόσωπο η προφυλάκιση θα ήταν μονόδρομος.

Το σκεπτικό της μη προφυλάκισης του Απόστολου Λύτρα
Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν μετά την απολογία του Απόστολου Λύτρα να τον αφήσουν ελεύθερο, λαμβάνοντας υπόψη την κατάθεση του θύματος. Ότι δηλαδή ήταν η πρώτη φορά που ο Απόστολος Λύτρας ο άγριος ξυλοδαρμός την χτύπησε. Επίσης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κατάθεση πήραν και από την πρώην σύζυγό του, η οποία ναι μεν τον είχε καταγγείλει αλλά στο δικαστήριο ανακάλεσε.

Ο Απόστολος Λύτρας στην κατάθεσή του ανέφερε ότι θα ζητήσει ψυχολογική βοήθεια και σημείωσε ότι «δεν έχω υπάρξει ποτέ βίαιος». Έτσι, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι όπως η υποχρέωση μετοίκησης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγο του, απαγόρευση να την πλησιάζει και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Δεύτερη παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, απέστειλε το πρωί της Τρίτης στην Ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών παραγγελία για την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της κυρίας ανάκρισης για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει:

Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ: α) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.