Βουλή: Στις 13.00 η ονομαστική ψηφοφορία επί του ν/σ για την ταυτότητα φύλου

Με ομιλίες βουλευτών συνεχίζεται από το πρωί η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Περίπου στη 1.00 μετά το μεσημέρι αναμένεται να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει η Χρυσή Αυγή. Νωρίτερα, γύρω στις 12.00 μ.μ. αναμένεται να μιλήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η σημερινή ψήφος είναι ψήφος για αξιοπρέπεια, ισοπολιτεία, ενσυναίσθηση και ανθρωπιά. Ας κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στους ευάλωτους, αδύναμους και αδικημένους συνανθρώπους μας», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Αναφερόμενος στο ρόλο της Εκκλησίας, επεσήμανε ότι πρέπει να ακούμε αυτούς που από άμβωνος κηρύττουν την αγάπη, την ισότητα και την φιλαλληλία».

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο πρόχειρο, που καταφεύγει σε υπερβολές και ακρότητες. «Η κυβέρνηση επιχειρεί να λαϊκίσει και να διχάσει την κοινωνία για να πείσει δήθεν ότι έχει προοδευτικό πρόσημο» πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.