Βρετανία: «Προσβλέπει» στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελλάδα

Το Ηνωμένο Βασίλειο χαιρετίζει την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ΠΓΔΜ και «προσβλέπει» στην επικύρωση από την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, βρετανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ρητά ότι υποστήριζαν τη συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων και κάλεσαν και τις δύο πλευρές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την επικύρωσή της.

Αντιδρώντας στην είδηδη ότι το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ψήφισε υπέρ των τροποποιήσεων του συντάγματος της χώρας για την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών, ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ σχολίασε στο Twitter πως «η ψηφοφορία στην ΠΓΔΜ για την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών για το θέμα του ονόματος είναι ιστορική στιγμή. Δείχνει τι μπορεί να επιτευχθεί με βούληση και αποφασιστικότητα».

Αργότερα, ο Τζέρεμι Χαντ ανέφερε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο χαιρετίζει θερμά την ψηφοφορία στη Βουλή της ΠΓΔΜ σήμερα υπέρ της εφαρμογής της συμφωνίας Πρεσπών. Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τη “Μακεδονία”».

«Αυτό σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίλυση του μακροχρόνιου ονοματολογικού ζητήματος με την Ελλάδα και φέρνει τη χώρα πιο κοντά σε ένα πιο ασφαλές, σταθερό και ευημερεύοντα μέλλον στο επίκεντρο της ευρωατλαντικής κοινότητας. Η εφαρμογή της συμφωνίας θα ανοίξει περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους της πΓΔ της Μακεδονίας και θα δείξει τι μπορεί να επιτευχθεί με θάρρος, αποφασιστικότητα και όραμα για το μέλλον», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι ανέφερε ότι η θετική ψήφος για τη συμφωνία Πρεσπών ήταν μια «ιστορική» στιγμή για τη Μακεδονία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.