Βρέθηκε εν ζωή ένας από τους έξι αγνοούμενους της θεομηνίας

Βρέθηκε εν ζωή ο ένας από τους έξι αγνοούμενους της πρωτοφανούς θεομηνίας στη δυτική Αττική, όπως έκανε γνωστό μέσω της κρατικής τηλεόρασης η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη.

Οι έρευνες συνεχίζονται πλέον για τον εντοπισμό πέντε ατόμων που εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τη θεομηνία, που άφησε πίσω της 15 νεκρούς.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για την άντληση υδάτων και τον καθαρισμό κτηρίων από τις λάσπες και τα φερτά υλικά.

Σε ό,τι αφορά τα 15 θύματα της κακοκαιρίας, από την έρευνα της Ασφάλειας προκύπτει ότι οι 14 θάνατοι οφείλονται σε πνιγμό ή σε τραυματισμό από την κακοκαιρία. Δώδεκα από τους νεκρούς ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική στην περιοχή της Μάνδρας, και δύο από το Λιμενικό.

Ο 15ος νεκρός, όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ήταν ένας ηλικιωμένος χειμερινός κολυμβητής ο οποίος πνίγηκε στην θαλάσσια περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου είχε πάει για μπάνιο. Ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε από το Λιμενικό και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, από τους 14 νεκρούς είχαν αναγνωριστεί οι 12 και απέμεναν δύο άνδρες που δεν είχαν ταυτοποιηθεί.

Αυτή την ώρα, στην Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο επιχειρούν 56 συνεργεία της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται συνολικά από 155 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Από τη στιγμή που ξέσπασε η θεομηνία, το κέντρο της Πυροσβεστικής έλαβε συνολικά 660 κλήσεις, εκ των οποίων οι 450 αφορούσαν σε αντλήσεις και οι 210 για παροχή βοήθειας.

Στη διάρκεια της νύχτας η Αστυνομία πραγματοποιούσε αυξημένες περιπολίες ιδιαίτερα στην περιοχή της Μάνδρας, για να προλάβει τυχόν πλιάτσικο, αλλά όλα κύλησαν ήσυχα. Η αυξημένη επιτήρηση θα συνεχιστεί στην περιοχή μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο των συνεργείων και να επανέλθει η ζωή σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.