Βρέθηκε ο σάκος με τα ψηφοδέλτια που είχε ξεχάσει δικαστική αντιπρόσωπος

Βρέθηκε τελικά ο σάκος με τα ψηφοδέλτια που είχε ξεχάσει στο εκλογικό τμήμα μια δικαστική αντιπρόσωπος στην Πολίχνη.

Η δικαστική αντιπρόσωπος ήταν τυχερή, καθώς ο Δήμος Παύλου Μελά (όπου ανήκει η Πολίχνη) τα τελευταία χρόνια, διαθέτει press container, δηλαδή container στα οποία καταλήγει μόνο χαρτί, που σημαίνει πως μόνο εκεί μπορούσε νε είναι τα ψηφοδέλτια, και άρα η αναζήτηση ήταν κάπως πιο εύκολη.

Σύμφωνα με το theopinion.gr, όταν έγινε γνωστό ότι μία δικαστική αντιπρόσωπος στην Πολίχνη ξέχασε τον σάκο με τα έγκυρα, μετρημένα ψηφοδέλτια, οι άνθρωποι της Ανακύκλωσης στον Δήμο Παύλου Μελά έγιναν πιο προσεκτικοί στη διαλογή και έτσι μπόρεσαν, μετά από έρευνα, να ανακαλύψουν τον διαφορετικού χρώματος σάκο ανάμεσα στις μαύρες σακούλες!

Τελικά, την περασμένη Παρασκευή 26 Μαϊου, ο επόπτης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Στράτος Τενεκετζής παρέδωσε τον σάκο με τα καταμετρημένα ψηφοδέλτια στη δικαστική αντιπρόσωπο.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της είχε κινηθεί ποινική διαδικασία για πιθανή παράβαση καθήκοντος και παρακώλυση της εκλογικής διαδικασίας.

Όπως εξήγησε στο theopinion ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σάκης Λαζαρίδης, «το εκλογικό υλικό – τα ψηφοδέλτια που δεν χρησιμοποιήθηκαν – συλλέχθηκε από την υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με ανοιχτά φορτηγάκια και αποθηκεύτηκε σε ειδικό container. Έτσι ήταν εύκολο να εντοπιστεί το άσπρο τσουβαλάκι ανάμεσα στις άλλες μαύρες σακούλες με τα αχρησιμοποίητα ψηφοδέλτια». Διαφορετικά, εάν συλλέγονταν με το αυτοκίνητο της ανακύκλωσης, όπως συμβαίνει συνήθως σε άλλους δήμους, θα ήταν αδύνατο να βρεθεί ατόφιος ο σάκος, γιατί θα πρεσάρονταν μαζί με άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.

«Ο Δήμος Παύλου Μελά υλοποιεί πρόγραμμα ανακύκλωσης ξεχωριστά για αλουμίνιο, χαρτί, τηγανέλαιο και πλαστικό μέσα από τα Πράσινα Σημεία του, τα οποία στη συνέχεια μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού, εκποιούνται. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο συλλέγεται γύρω στους 30 τόνους καθαρό χαρτί από τα σχολεία και τα Πράσινα Σημεία του Δήμου Παύλου Μελά», τονίζει ο κ. Λαζαρίδης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.