«Βροχή» οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες φοιτητριών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Την αρχή έκαναν δυο φοιτήτριες σε δυο σχολές, στο γεωλογικό και τη φιλοσοφική και ακολούθησε βροχή καταγγελιών που ξεπερνάνε τις 100. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση φοιτήτριας που δεν ενέδωσε στις ορέξεις καθηγητή και έδωσε 10 φορές το μάθημά του και δέκα φορές εκείνος την έκοψε.

Τον λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη, με την υπόθεση να έχει φτάσει στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Είναι πρόεδρος των γυναικών επιχειρηματιών Ελλάδας. Μητέρα πια…. πρώην φοιτήτρια του τμήματος γεωλογίας. Μία από τις νεαρές κοπέλες που είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά ο καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

«Εγώ ως φοιτήτρια όταν απευθύνθηκα για να κάνω καταγγελία ενημέρωσα του αρμόδιους καθηγητές βρήκα από αδιαφορία μέχρι άστο τώρα ας μην το συζητάμε. Απλά εγώ δεν είμαι ο τύπος της γυναίκας που θυματοποιείται εύκολα. Αντέδρασα κάπως διαφορετικά», λέει η Λίνα Τσαλταμπάση.

30 χρόνια σιωπής
Την αρχή έκανε μία παλιά φοιτήτρια της γεωλογίας που δημοσιοποίησε την εμπειρία της, καταγγέλλοντας καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση. Έδωσε το μάθημα περισσότερες από 10 φορές, δεν το πέρασε, επέστρεψε στην σχολή και πήρε πτυχίο μόνο όταν εκείνος συνταξιοδοτήθηκε.

Ένας κύκλος σιωπής δεκαετιών «έσπασε». Όλοι γνώριζαν, κανείς δεν μιλούσε.

Βροχή καταγγελιών & στη Φιλοσοφική
Τα στόματα άνοιξαν και στη Φιλοσοφική σχολή της Θεσσαλονίκης. Οι μαρτυρίες των φοιτητριών σοκάρουν.

Έγινε το πρώτο βήμα για να σπάσει η σιωπή λέει και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η πράξη θάρρους της Σοφίας Μπεκατώρου έδωσε δύναμη στις γυναίκες να μιλήσουν για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό, στα πανεπιστήμια, πίσω από κλειστές πόρτες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.