Βρούτσης: Παράνομα 1,4 εκ. ειδοποιητήρια για εισφορές

Να αποσύρει άμεσα τα «παράνομα ειδοποιητηρία» – όπως τα χαρακτηρίζει – για τις ασφαλιστικές εισφορές 1,4 εκατομμυρίων ελεύθερων επαγγελματιών που αφορούν σε αγρότες, γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους, ζήτησε από την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε πως οι εισφορές βασίζονται στα εισοδήματα του 2015 και όχι του 2016. Συνεπώς, πρόσθεσε, παραβιάζουν πλήρως το νόμο Κατρούγκαλο.

Επεσήμανε ακόμη, πως ο υπολογισμός των εισφορών με βάση τα εισοδήματα του 2015 καθιστά πλασματικό τον προϋπολογισμό του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), καθώς τα έσοδά του υπολογίζονται με αναχρονιστικά στοιχεία.

Ο κ. Βρούτσης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία της αγοράς εργασίας, με αφορμή τη δημοσίευση των συγκεντρωτικών στοιχείων της ΕΡΓΑΝΗΣ για το 2017, που καταδεικνύουν ότι περισσότερες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα ήταν για μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ υποστήριξε ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας έχει σταματήσει κι ότι στην πραγματικότητα το ποσοστό της ανεργίας θα έπρεπε να είναι κοντά στο 17%.

Πρόσθεσε πως οι ευέλικτες μορφές εργασίας κυριαρχούν ενώ ένας στους τρεις αμείβονται με μισθό της τάξης των 324 ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.