Ξανθός: Η Υγείας δείκτη δίκαιης ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας

To πολιτικό πρόταγμα της κυβέρνησης να αποτελέσει η Υγεία κρίσιμο δείκτη δίκαιης ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός κατά την παρέμβασή του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κρήτης.

Αναφερόμενος στην Κρήτη, είπε ότι «ο στόχος πρέπει να είναι να αποτελέσει η Κρήτη περιφέρεια-πρότυπο σε υπηρεσίες ΠΦΥ, εξειδικευμένης νοσοκομειακής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής φροντίδας και προστασίας της Δημόσιας Υγείας».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η συζήτηση για την ανάπτυξη δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο σε οικονομικά μεγέθη και δημοσιονομικούς δείκτες «αλλά είναι ανάγκη να συμπεριλάβει ποιοτικούς στόχους που αφορούν την γενικότερη ευζωία των ανθρώπων, μεταξύ των οποίων κορυφαία σημασία έχει το καλό επίπεδο υγείας του πληθυσμού».

Υπενθύμισε τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια στη Δημόσια Υγεία (καθολική κάλυψη του πληθυσμού , «μεροληψία» υπέρ του δημόσιου συστήματος υγείας , «ηθικοποίηση» του συστήματος, μεταρρύθμιση της ΠΦΥ) και τόνισε ότι «για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα χρειάζονται διατομεακές πολιτικές με έμφαση στην κοινωνική προστασία και συνοχή αλλά και στην κοινωνική αναδιανομή».

Τέλος, είπε ότι η Υγεία μπορεί να γίνει πεδίο αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και προοπτικών, όπως με τη στήριξη της απασχόλησης και αντιστροφή του brain drain, την προώθηση της έρευνας – καινοτομίας και των κλινικών μελετών, μέσω συνεργειών, τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε θέματα πρόληψης και Δημόσιας Υγείας, τη συμβολή του φαρμάκου στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τον Ιατρικό Τουρισμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.