Ξεπούλησαν οι αλυσίδες χιονιού – Ουρές έξω από καταστήματα

Συνεχίζονται οι ουρές στα καταστήματα με είδη αυτοκινήτων, όπου οι πολίτες έχουν σπεύσει για να εφοδιαστούν με αντιολισθητικά μέσα, ενώ η κακοκαιρία Μπάρμπαρα φτάνει στη χώρα.

Οι πολίτες από το πρωί, όπως έχει καταγράψει νωρίτερα το Newsbomb.gr με το φωτορεπορτάζ του Χάρη Γκίκα, έχουν κατακλύσει τα μαγαζιά για να προμηθευτούν έστω και τελευταία στιγμή αλυσίδες και να αποφύγουν το πρόστιμο που αντιστοιχεί σε 80 ευρώ.

Όπως ανέφεραν πολίτες στο Newsbomb.gr, «είμαστε οι «Ελληνάρες» της τελευταίας στιγμής. Ήταν γνωστά τα νέα μέτρα περί υποχρεωτικής κατοχής των αλυσίδων, όπως και η χιονόπτωση που αναμένεται. Παρόλα αυτά σπεύσαμε όλοι να τις προμηθευτούμε όταν δεν… πήγαινε άλλο και πάντα υπό τον φόβο του προστίμου.»

Η αναμονή στην ουρά, στα κεντρικά καταστήματα, όπως στη λεωφόρο Μεσογείων, μπορεί να φτάνει και τη μία ώρα. Μάλιστα, ενδιαφέρον είναι ότι τα φθηνά προϊόντα έχουν εξαντληθεί και πλέον το κόστος των διαθεσίμων αλυσίδων και χιονοκουβερτών υπερβαίνει τα 100 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, θα υπάρχει παγετός ενώ μπορεί να δούμε χιόνια και στην Αττική. Επίσης, τα βόρεια προάστια (Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι και άλλες περιοχές) ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Επομένως, η χρήση αλυσίδων σε κάποιες περιοχές κρίνεται απαραίτητη, ενώ υπενθυμίζεται ότι από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν μέσα στα οχήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.