Ξεσπούν οι γονείς της 11χρονης που δολοφονήθηκε από τον θείο της – «Γιατί δεν μπήκε φυλακή για βιασμό;»

Συντετριμμένοι είναι οι γονείς της 11χρονης Βασιλικής που δολοφονήθηκε από τον θείο της στον Πύργο.

Μιλώντας στο Mega, ξέσπασαν για τον άδικο χαμό του παιδιού τους κι αναρωτιούνται για ποιο λόγο δεν μπήκε στη φυλακή ο 37χρονος δολοφόνος, όταν το 2017 είχε καταδικαστεί για τον βιασμό 14χρονης.

«Αυτή η Έδρα που ανέλαβε για βιασμό αυτόν που σκότωσε το κορίτσι μου, τον έβαλε φυλακή κι από 18 χρόνια τον “κατέβασε” στα εννιά. Αφού ήταν υπόθεση βιασμού γιατί δεν πήγε φυλακή;» είπε η μητέρα της 11χρονης και πρόσθεσε ότι με τη σύζυγο του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της κόρης της είναι παιδικές φίλες.

Δείτε βίντεο:Ερωτηθείσα τι θα έλεγε στον δολοφόνο του παιδιού της είπε ότι: «Θα τον κοίταζα στα μάτια και θα τον ρωτούσα για ποιο λόγο το έκανε αυτό στο κορίτσι μου. Να μου έδινε μια απάντηση».

Από την πλευρά του, ο πατέρας της Βασιλικής, προσπαθώντας να αρθρώσει μερικές λέξεις είπε για τον 37χρονο: «Δεν ερχόταν αυτός συχνά. Η κόρη μου του έπλυνε και το αμάξι».

Ο δολοφόνος καταδικάστηκε το 2017 για τον βιασμό της ξαδέρφης του πατέρα της 11χρονης

Με περιοριστικούς όρους ήταν ελεύθερος ο 37χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στη Μυρτιά Ηλείας. Ο δολοφόνος είχε συλληφθεί το 2017 με την κατηγορία του βιασμού ενός 14χρονου κοριτσιού, το οποίος μάλιστα είναι πρώτη ξαδέρφη του πατέρα της 11χρονης Βασιλικής.

Το 2020, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το δικαστήριο στη Ζάκυνθο, αλλά είχε γίνει δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο. Ετσι, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ανάμεσα στους οποίους ήταν να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Με την αναστολή της ποινής, ο 37χρονος δολοφόνος δεν μπήκε ποτέ στη φυλακή. Ο νόμος τότε του επέτρεπε να παραμένει ελεύθερος με περιοριστικούς τρόπους, ωστόσο αν δικαζόταν σήμερα θα έμπαινε στη φυλακή.

Έτσι, το βράδυ της Κυριακής, έχοντας παραμείνει ουσιαστικά ατιμώρητος για τον βιασμό ενός 14χρονου παιδιού, σκότωσε την 11χρονη Βασιλική, παιδί της εξαδέλφης του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.