Καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στον Υμηττό. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά διάσπαρτες εστίες, ωστόσο ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή προκειμένου να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.
Από την Πυροσβεστική εκφράζεται αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα ελεγχθεί σύντομα, ενώ όπως σημειώνεται δεν υπάρχει ανησυχία για το δάσος της Καισαριανής.
Η φωτιά έφτασε στις κεραίες, όπου προξένησε μικρές ζημιές σε υλικά έξω από το χώρο.
Σε ότι αφορά στις ζημιές στην Παιανία από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε ένα σπίτι και εξωτερικά σε άλλα τρία. Οι κάτοικοι δεν κινδύνευσαν, καθώς απομακρύνθηκαν έγκαιρα με την συνδρομή της Αστυνομίας.
Για τα αίτια της πυρκαγιάς, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζονται μεταξύ άλλων καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που έκαναν λόγο για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό.






























