Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Όλα τα προαπαιτούμενα θα κλείσουν εντός Νοεμβρίου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

«Πήγε εξαιρετικά, επιβεβαιώθηκε και επιβραβεύθηκε η προσπάθεια του υπουργείου για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας», επεσήμανε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά από τη συνάντηση της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη με τους επικεφαλής των θεσμών.

Σύμφωνα επίσης με το ίδιο στέλεχος, εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να έχουν κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα που σχετίζονται με το υπουργείο.

Σχετικά με την αξιολόγηση ανέφερε πως «από τα υπουργεία τα ποσοστά είναι ικανοποιητικά», διευκρινίζοντας ότι όσοι προϊστάμενοι δεν συμμετάσχουν στη διαδικασία δεν θα μπουν στις επόμενες κρίσεις.

Είπε, παράλληλα, ότι εντός του επόμενου δεκαήμερου θα έχουν εκδοθεί σε ΦΕΚ τα Προεδρικά Διατάγματα με τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, ενώ αύριο αναμένεται να υπάρξει η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διαδικασία της κινητικότητας. Σημειώνεται ότι επτά – οκτώ υπουργεία έχουν υποβάλει αιτήματα για κάλυψη περίπου 1.000 θέσεων μέσω της κινητικότητας.

Για τους μόνιμους γενικούς γραμματείς πενταετούς θητείας στα υπουργεία ο ίδιος παράγοντας δήλωσε οι θέσεις αυτές θα προκηρυχθούν τον Νοέμβριο. Η προκήρυξη θα είναι ανοικτή και μετά από την υποβολή των βιογραφικών θα υπάρξει και διαδικασία προφορικών συνεντεύξεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.