ΥΠΕΣ: Έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για τους συμβασιούχους καθαριότητας στους δήμους

Για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις του υπουργείου, στην κατεύθυνση της επίλυσης των εκκρεμοτήτων, προκειμένου να επισπευσθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε όλες οι σχετικές συμβάσεις των συμβασιούχων καθαριότητας στους δήμους να παραταθούν, αλλά και για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για την εργασία τους, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣ Κώστας Πουλάκης, όπως επισημαίνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Ο κ. Πουλάκης συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθότι ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Το ΥΠΕΣ στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι το υπουργείο εξάντλησε όλες τις θεσμικές του δυνατότητες, «με τελευταία και χαρακτηριστική ενέργεια την αποστολή εγκυκλίου προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με την οποία καθίσταται σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή καμία δικαιολογία για τη μη παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας στους δήμους».

Η θέση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης υπέρ των νομοθετικά, πλήρως, κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των συμβασιούχων για την συνέχιση και πληρωμή της εργασίας τους, είναι σαφής, έμπρακτα αποδεδειγμένη και αδιαπραγμάτευτη, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.