Υπόθεση Μαντλίν: Παιδόφιλος και βιαστής ο ύποπτος – Πώς τον συνδέουν με την εξαφάνισή της

Οι Γερμανοί ντετέκτιβ που ερευνούν την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν λένε ότι έχουν «σχεδόν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία» για να κατηγορήσουν έναν καταδικασμένο παιδόφιλο (που εκτίει επί του παρόντος ποινή φυλάκισης για βιασμό) για την απαγωγή και δολοφονία της Μαντλίν.

Ο ύποπτος, ένας 43χρονος Γερμανός με μακρά ιστορία σεξουαλικών εγκλημάτων κατά γυναικών και παιδιών, ζούσε στο ίδιο θέρετρο με το τρίχρονο κορίτσι όταν εξαφανίστηκε. Η αστυνομία αποκάλυψε χθες ότι πραγματοποίησε ένα τηλεφώνημα 30 λεπτών που τον τοποθετούσε στην Πράγια ντα Λουζ μία ώρα πριν από την τελευταία εμφάνιση του Βρετανού κοριτσιού στις 3 Μαΐου 2007. Την επόμενη μέρα μεταβίβασε ύποπτα την ιδιοκτησία του αυτοκινήτου του σε άλλο άτομο παρά το ότι συνέχισε για να το οδηγήσει, είπε η αστυνομία.

Ντετέκτιβ του Λονδίνου που ηγούνται της έρευνας για τον εντοπισμό του μικρού κοριτσιού έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσουν μια «σημαντική ανακάλυψη». Βέβαια, η Σκότλαντ Γιαρντ δεν κατονόμασε τον ύποπτο λόγω της γερμανικής νομοθεσίας περί ανωνυμίας. Ωστόσο, ο Κρίστιαν Χόουπ, από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Αστυνομία (BKA), εμφανίστηκε χθες το βράδυ στην τηλεοπτική εκπομπή XY –που ερευνά υποθέσεις εγκλημάτων– και αποκάλυψε: «Η έρευνα μας οδηγεί στο να πιστέψουμε ότι η Μαντλίν ΜακΚαν δολοφονήθηκε».

Η Μαντλίν, η οποία εξαφανίστηκε λίγες ημέρες πριν από τα 4α γενέθλιά της και θα ήταν τώρα 17 ετών, είχε μείνει μόνη με τα αδέρφια της, Σιν και Αμελί, τη νύχτα που εξαφανίστηκε.

Βιαστής, παιδόφιλος, ύποπτος διαρρήξεων και έμπορος ναρκωτικών
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Braunschweig Zeitun, ο ύποπτος για την εξαφάνισή της εκτίει ποινή φυλάκισης επτά ετών για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας, έγκλημα που είχε διαπράξει στην Πορτογαλία το 2005. Ο ύποπτος είχε ζήσει στο Αλγκάρβε μεταξύ 1995 και 2007, με ένα διάστημα να το περνά σε ένα σπίτι μεταξύ του Λάγος και της Πράγια ντα Λουζ.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, ήταν ύποπτος διαρρήξεων, έμπορος ναρκωτικών και παιδεραστής που ζούσε μόλις δύο μίλια από το διαμέρισμα όπου διέμενε η μικρή Μαντλίν. Σύμφωνα με τον Κρίστιαν Χόουπ, έχει δύο προηγούμενες καταδίκες για «σεξουαλική επαφή με κορίτσια» και η αγροικία που νοίκιαζε βρισκόταν στο μονοπάτι που οδηγούσε στην παραλία όπου έπαιζε το κορίτσι.

Πιστεύεται ότι ο ύποπτος το 2007, όταν ήταν 30 ετών, ζούσε κλέβοντας από εξοχικά διαμερίσματα στην περιοχή και μπορεί να μπήκε στο δωμάτιο της οικογένειας ΜακΚαν και να αποφάσισε να πάρει την κόρη τους, όπως αναφέρει το γραφείο εισαγγελέα του Μπράουνσγουικ.

Όπως αναφέρει ο Χόουπ, από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματικής Αστυνομίας της Γερμανίας (BKA), δεν αποκλείεται σεξουαλικό κίνητρο για το έγκλημα και πρόσθεσε πως ο ύποπτος μπορεί να εισέβαλε στο διαμέρισμα του συγκροτήματος Όσιαν Κλαμπ στην Πράγια ντα Λουζ -όπου η Μαντλίν ήταν σε διακοπές με τους γονείς της, Κέιτ και Τζέρι, και τα δίδυμα αδέρφια της- προτού τελικά την απαγάγει.

Ένας «θυμωμένος» έμπορος αυτοκινήτων, με μεγάλη συλλογή από περούκες
Οι γείτονες τον περιέγραψαν ως «θυμωμένο» έμπορο αυτοκινήτων που εξαφανίστηκε ξαφνικά, αφήνοντας πίσω του μια συλλογή από περούκες, φανταχτερά φορέματα και εξωτικά ρούχα. Ζούσε σε ένα ενοικιαζόμενο αγρόκτημα σε μια απομακρυσμένη πλαγιά, κατά μήκος ενός μονοπατιού που οδηγούσε στην παραλία όπου η Μαντλίν και η οικογένειά της περνούσαν τον χρόνο τους τον Μάιο του 2007.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, είχε γεμίσει τον χώρο με παλιά οχήματα που αγόραζε και πουλούσε για να ζήσει, κάτι που μπορεί να εξηγήσει το πώς απέκτησε το βανάκι και την Jaguar, που αναφέρει η αστυνομική έρευνα. Συγκεκριμένα, η Σκότλαντ Γιαρντ είπε ότι οδηγούσε το όχημα στην περιοχή Πράγια ντα Λουζ τις ημέρες πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν και πιστεύεται ότι ζούσε σε αυτό για μέρες ή εβδομάδες πριν και μετά τις 3 Μαΐου.

Ένας πρώην γείτονας δήλωσε στο Sky News: «Έφτασε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 και νοίκιασε το μέρος από τον Άγγλο ιδιοκτήτη του. Επέστρεψε σε κάποια φάση στη Γερμανία και έφερε έναν άλλον Γερμανό για να φροντίζει το σπίτι. Μετά γύρισε και τον πέταξε έξω. Ήταν πάντα λίγο θυμωμένος, οδηγούσε γρήγορα και στην συνέχεια, μια μέρα, γύρω στο 2006, εξαφανίστηκε χωρίς λέξη.

Η γειτόνισσα πρόσθεσε: «Περίπου 6 μήνες αργότερα, μου ζητήθηκε να καθαρίσω το σπίτι και ήταν αηδιαστικό. Είχε σκουπίδια, σπασμένα πράγματα παντού». Η γειτόνισσα είπε ότι είχε επικοινωνήσει μαζί της πέρυσι η Σκότλαντ Γιαρντ και την ρώτησαν για τον άνδρα, χωρίς να αποκαλύψουν γιατί. Φέτος, την επισκέφθηκαν Πορτογάλοι αστυνομικοί που της έδειξαν φωτογραφίες του και της έκαναν περισσότερες ερωτήσεις.

Τα οχήματα του υπόπτου για την εξαφάνιση της Μαντλίν -Πώς τα συνδέουν με την μικρή
Χθες, η Σκότλαντ Γιαρντ έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες ενός τροχόσπιτου VW T3 Westfalia, με λευκό πάνω μέρος και κίτρινο κάτω, με πορτογαλικές πινακίδες κυκλοφορίας. Επίσης, έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες μιας Jaguar του 1993, μοντέλο XJR 6, με γερμανική πινακίδα κυκλοφορίας και εγγεγραμμένη στη Γερμανία. Οι ντετέκτιβ λένε ότι είναι σημαντικό το γεγονός πως μια μέρα μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν, ο παιδεραστής μεταβίβασε το αυτοκίνητο στο όνομα κάποιο άλλου στο Άουγκυσμπουργκ της Γερμανίας, παρόλο που το αυτοκίνητο δεν έφυγε ποτέ από την Πορτογαλία.

Η Jaguar πιστεύεται ότι βρισκόταν στην Πράγια ντα Λουζ και τις γύρω περιοχές το 2006 και το 2007 και είχε καταχωρηθεί αρχικά στο όνομα του υπόπτου. Η γερμανική αστυνομία λέει ότι υπήρχαν ενδείξεις πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα από αυτά τα οχήματα για να διαπράξει το έγκλημα και θέλει να εντοπίσει ποιος μπορεί να θυμάται που είδε αυτά τα οχήματα.

Το τηλεφώνημα που τον τοποθετεί στην Πράγια ντα Λουζ
Η αστυνομία πιστεύει πως ένα τηλεφώνημα από κινητό που έκανε ο ύποπτος θα μπορούσε να είναι το βασικό αποδεικτικό στοιχείο που ξεκλειδώνει το μυστήριο που προβληματίζει τις Αρχές εδώ και 13 χρόνια.

Στις 7:30 μ.μ. στις 3 Μαϊου 2007, έκανε ένα τηλεφώνημα που τον τοποθετεί στην Πράγια ντα Λουζ. Για περίπου μισή ώρα συνομιλούσε με ένα άγνωστο άτομο, προτού κλείσει στις 8:03 μ.μ. Η τρίχρονη Μαντλίν απήχθη από το κρεβάτι της κάποια στιγμή λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Μάλιστα, χθες το βράδυ, η Σκότλαντ Γιαρντ έδωσε στη δημοσιότητα και το πορτογαλικό αριθμό τηλεφώνου του υπόπτου αλλά και αυτό του μυστήριου άνδρα με τον οποίο επικοινώνησε. Χθες ο επικεφαλής ντετέκτιβ Μαρκ Κρανγουέλ δήλωσε: «Γνωρίζουμε πολλά για τον ύποπτο αλλά πρέπει να μάθουμε περισσότερα για τις κινήσεις του την νύχτα που εξαφανίστηκε η Μαντλίν και τις ημέρες πριν και μετά. Γνωρίζουμε ότι βρισκόταν στο θέρετρο το βράδυ, περίπου μία ώρα πριν από την τελευταία φορά που εθεάθη η Μαντλίν, γύρω στις 21:00».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.