Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Απειλές κατήγγειλε η Αγγ. Νικολούλη

Για τις έρευνες που έκανε για την υπόθεση της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου κατέθεσε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δημοσιογράφος της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» Αγγελική Νικολούλη.

Η δημοσιογράφος κατέθεσε ότι είχε δεχθεί απειλές μετά την προβολή της εκπομπής όπου αποκαλύφθηκε με τη συνδρομή του γενετιστή Γιώργου Φιτσιάλου το αίμα του 26χρονου φοιτητή στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε.

«Μετά από την προβολή της εκπομπής, άρχισαν οι απειλές. Μετά από το πρώτο δικαστήριο και την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης έγιναν πιο έντονες. Υποβάλαμε μήνυση σε βάρος αγνώστων. Τελικά ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του βασικού κατηγορουμένου για απειλές σε βάρος μου. Η υπόθεση ωστόσο μπήκε στο αρχείο λόγω παραγραφής» τόνισε η δημοσιογράφος.

Η Αγγ. Νικολούλη περιέγραψε στο Δικαστήριο πως άρχισε να ερευνά την υπόθεση, όταν η οικογένεια του 26χρόνου απευθύνθηκε στην εκπομπή της «επειδή γνώριζαν ότι ο Μάριος δε θα έστηνε την απαγωγή του για να πάρει χρήματα από τη μητέρα του»

Στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας ζήτησε να επικοινωνήσει και με τον βασικό κατηγορούμενο ο οποίος είχε συλληφθεί και βρισκόταν ήδη στις φυλακές Ιωαννίνων.

«Όταν με άκουσε μου είπε με δυνατή φωνή «εσύ φταις για όλα». Μετά σκέφτηκα να μιλήσω με τον δικηγόρο του. Εγώ σαν δημοσιογράφος έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα. Να πω ότι πήρα άμεση απάντηση, δεν πήρα. Ήθελε να με απομακρύνει από αυτά που ρωτούσα» τόνισε.

Η κ. Νικολούλη ήρθε σε επαφή με τον γενετιστή Γιώργο Φιτσιάλο για να ερευνήσει το αυτοκίνητο του Μάριου.

«Είχα ακούσει ότι υπήρχαν σπρέι για ανίχνευση αίματος. Τον ρώτησα αν τα χρησιμοποιεί και απάντησε θετικά. Τον έφερα σε επαφή με την οικογένεια. Όταν πήγαμε στο γκαράζ που ήταν το αυτοκίνητο, η εικόνα που αντίκρυσα ήταν φοβερή. Έβαλε το σπρέι στο πορτ μπαγκάζ και έλεγε «έχει αίμα». Ο κ. Φιτσιάλος είπε στην οικογένεια ότι το επόμενο βήμα ήταν να διαπιστωθεί εάν το αίμα ανήκει στον Μάριο. Μετά από μία εβδομάδα πιστοποιήθηκε ότι ήταν δικό του» τόνισε η κυρία Νικολούλη.

Νωρίτερα, κατέθεσε ο γενετιστής που πραγματοποίησε δειγματοληπτικές εργασίες από το αίμα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο Μάριος Παπαγεωργίου.

Ο κ. Φιτσιαλος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της φωταυγειας και ο εγκληματολογικός φακος, μια τεχνική με σπρέι το οποίο ανιχνεύει ίχνη αίματος, ακόμη και αν έχει πλυθεί.

Ο μάρτυρας κατέθεσε με βεβαιότητα ότι το αίμα που βρέθηκε στο πορτ μπαγκαζ, στο κάθισμα του οδηγού και στην μοκέτα του αυτοκινήτου, ήταν του Μάριου.

«Η μοκέτα του αυτοκινήτου είχε πλυμένο αίμα. Σηκώσαμε τη μοκετα, βάλαμε ειδικό σπρέι στη ρεζέρβα, άρχισε να φωσφορίζει. Αυτό ήταν ένδειξη ύπαρξης αίματος. Το dna ήταν του Μάριου. Η μοκέτα είχε πλυθεί, όπως και το πορτ μπαγκαζ, γιατί ανιχνεύσαμε αίμα το οποίο δεν ήταν ορατό με γυμνό μάτι. Πέρα από το αίμα που ανιχνεύτηκε στα σημεία, δεν υπήρχε dna αφής, γενετικό αποτύπωμα, που θα έπρεπε να υπάρχει γιατί το αυτοκίνητο ήταν του Μάριου».

Δικαστής: Θα μπορούσε να είχε καταχωνιαστεί ο Μάριος μέσα στο κοίλωμα της ρεζέρβας επειδή εκεί έχουμε πιο πολύ αίμα;

Μάρτυρας: Προφανώς.

Παράλληλα, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι στον πυροσβεστήρα βρήκαν dna αφής δύο ατόμων που δεν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν, γιατί το δείγμα ήταν πολύ μικρό.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Μαρτίου 2019.