Υπόθεση Novartis: Τα αντικρουόμενα πορίσματα των αντεισαγγελέων του ΑΠ για την Ελ. Τουλουπάκη

Τη διχογνωμία που προέκυψε μεταξύ των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου που διενεργούν την έρευνα για τους χειρισμούς στην υπόθεση Νovartis καλείται να λύσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Βαγγέλης Ιωαννίδης.

Οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί κατέληξαν σε διαφορετικά πορίσματα σχετικά με την ποινική μεταχείριση της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη μια πλευρά ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Λάμπρος Σοφουλάκης είχε την άποψη ότι οι εισαγγελείς διαφθοράς ενήργησαν σύννομα και δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους τα οποία να δικαιολογούν την άσκηση ποινικής δίωξης για τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει στο πόρισμά του ότι κατά την έρευνα προέκυψαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα ποινικά αδικήματα και ζητεί να ερευνηθούν από τον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών οι Γιάννης Αγγελής, Ελένη Ράικου, Νίκος Μανιαδάκης, Κωνσταντίνος Φρουζής και Νίκος Μανίας. Κατά περίπτωση, ζητεί να διερευνηθούν αδικήματα όπως η ψευδορκία, η ψευδής καταμήνυση και η παράβαση καθήκοντος.

Από την άλλη πλευρά, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής ζητεί να ασκηθεί ποινική σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Παράλληλα, για τους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς εκτιμά ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις και τίθεται η δικογραφία στο αρχείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.