Υπόθεση Πισπιρίγκου: Γιατί η Tσιόλα ανυπομονεί να έχει στο δικαστήριο απέναντί της τον Καρακούκη

«Φωτιά» έχει βάλει η κατάθεση που έδωσε την περασμένη Παρασκευή (20/1) στην 35η ανακρίτρια Αθηνών, Ευγενία Τζωρτζάτου, η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, για τον θάνατο του 6 μηνών βρέφους της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, η κ. Τσιόλα, στην τετράωρη διάρκειας «απολογία» της, ήταν άκρως επεξηγηματική επιστημονικά, όσον αφορά στις τελευταίες στιγμές της ζωής της Ιριδας, αλλά και αφού επήλθε το μοιραίο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όσα είπε η ιατροδικαστής γέμισαν 70 σελίδες, αν συνυπολογισθούν και τα αποσπάσματα που συμπεριλήφθηκαν από την σχετική βιβλιογραφία.

Στο μεταξύ, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπρίγκου, Αλέξης Κούγιας, παρέλαβε και μελέτησε την κατάθεση της κ. Τσιόλα και εξέδωσε ανακοίνωση, ισχυριζόμενος ότι η ιατροδικαστής από την Πάτρα «κατεξευτέλισε και κατέρριψε το πόρισμα των κρατικών πραγματογνωμόνων ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα», με βάση το οποίο εκρίθη -εν πολλοίς- η ποινική μεταχείριση της εντολέως του. Επιπροσθέτως, επικαλούμενος την κατάθεση, ζήτησε να αρθεί η προσωρινή κράτηση τη προφυλακισμένης μητέρας.

Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα: Οντως, η ιατροδικαστής «καταεξευτέλισε» τους συναδέλφους της και εμπλουτίζεται το «οπλοστάσιο» του κ. Κούγια με στοιχεία ανατροπής της κατηγορίας σε βάρος της κατηγορουμένης;

Ιατροδικαστικοί κύκλοι της Πάτρας έδωσαν προσεκτική: «Κάποια στιγμή θα έλθει στο φως η κατάθεση της κ. Τσιόλα, οπότε θα κριθεί αν αποδόθηκε σωστά από τον κ. Κούγια το περιεχόμενό της…» Οι ίδιοι, επίσης, παρέπεμπαν σε επίσημη δημόσια τοποθέτηση της ιατροδικαστού, που είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι, λέγοντας: «Στην επιστολή της η κ. Τσιόλα είχε καταστήσει σαφές ότι δεν έχουν σχέση οι κακώσεις της Ιριδας, που περιγράφονται ως προθανάτιες, με το μεταθανάτιο τραύμα στο εσωτερικό του χείλους του βρέφους».

Τέλος, δεν έμεινε αναπάντητη και η χθεσινή λακωνική τοποθέτηση του κ. Καρακούκη, που είπε: «Την Τσιόλα και τον Κούγια δεν τους σχολιάζω. Ολα θα τα βρούμε στα δικαστήρια». Κύκλοι της τοπικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας διαβεβαίωναν ότι «η κ. Τσιόλα ανυπομονεί περισσότερο από εκείνον να βρεθούν κατ’ αντιπαράσταση στο ακροατήριο, προκειμένου να διευκολυνθεί το δικαστήριο στην έκδοση ετυμηγορίας»!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.