Υπουργείο Υγείας: Υλοποιείται κανονικά ο εμβολιασμός των προσφυγόπουλων

Όταν το κουδούνι χτύπησε για να μπουν τα παιδιά στις τάξεις, όλα έγιναν παρέα και κανείς δεν ξεχώριζε εθνικότητες (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών που διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων-Μεταναστών προχωρά η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι γίνεται κανονικά και ο πρώτος κύκλος θα ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου. Το υπουργείο Υγείας επιχειρεί μέσω της ανακοίνωσης να κατευνάσει τις αντιδράσεις τοπικών κοινωνικών σχετικά με την φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία και τους τυχόν κινδύνους που απορρέουν για την δημόσια υγεία.

Χθες Δευτέρα «χτύπησε» το κουδούνι της σχολικής και για τα παιδι-πρόσφυγες με τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών να ποικίλουν, αλλά να επικεντρώνονται κυρίως στο θέμα της προστασίας της δημόσιας υγείας από μεταδοτικά νοσήματα.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, λοιπόν προχωρά σε διευκρινίσεις αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών που διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων-Μεταναστών υπογραμμίζοντας ότι:

Ο εμβολιασμός των παιδιών στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων-Μεταναστών γίνεται με προγραμματισμό και συντονισμό από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και με βάση τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Ο εμβολιασμός στα Κέντρα Φιλοξενίας και άλλους χώρους φιλοξενίας προχωρά κανονικά και αναμένεται ο πρώτος κύκλος να ολοκληρωθεί εντός του μηνός.
Σε όλα τα Κέντρα Φιλοξενίας που μετέχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, έχει πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός των παιδιών όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα εμβολιασμών που εφαρμόζεται.
Με τη συμφωνία των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, τα Κέντρα Φιλοξενίας εντάσσονται στο πρόγραμμα εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στα σχολεία της χώρας ακολουθώντας την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού και εφόσον έχει πραγματοποιηθεί εμβολιασμός των παιδιών στο κάθε συγκεκριμένο Κέντρο.

«Το Υπουργείο Υγείας είναι προσηλωμένο στον στόχο της προστασίας του δικαιώματος στην εκπαίδευση και του δικαιώματος στην υγεία όλων των παιδιών που ζουν στη χώρα μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.