Ζαχαράκη για πανελλήνιες: Το υπάρχον σύστημα θα παραμείνει για δύο χρόνια

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Πανελλαδικές εξετάσεις: Σε μία προσπάθεια να μην δημιουργήσει πανικό στους μαθητές, το υπουργείο Παιδείας θα διατηρήσει για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον το υπάρχον σύστημα στις πανελλαδικές εξετάσεις, τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

«Δεν μπορούμε να δημιουργούμε πανικό στα παιδιά. Θα γίνουν βελτιώσεις αρχικά στην ύλη», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Παράλληλα, η ίδια διευκρίνισε ότι για την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής: «Μπορεί να εφαρμοστεί και νωρίτερα, θα το δούμε».

Πώς θα διαμορφωθεί η αξιολόγηση
Για την αξιολόγηση, η κυρία Ζαχαράκη διευκρίνισε ότι «θα ξεκινήσουμε στο επίπεδο της σχολικής μονάδας και θα διευκρινίσουμε μέσω νομοθεσίας που θα φέρουμε τι σημαίνει αξιολόγηση. Την αξιολόγηση δεν τη συνδέουμε με κανενός είδους τιμωρία αλλά να εντοπιστούν αδυναμίες στη σχολική μονάδα και τον εκπαιδευτικό, ώστε να μπορέσουμε με στήριξη να θεραπευτούν».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.