Ζαχαράκη: Προκλητικές οι καταγγελίες περί παρέμβασης υπουργικών στελεχών στη δικαιοσύνη

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και αναφέρθηκε στο ζήτημα των καταγγελιών για παρέμβαση στη δικαιοσύνη τονίζοντας πως είναι προκλητικό να υπάρχουν καταγγελίες για υπουργικό στέλεχος όπως ο κ. Κοντονής ότι παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Υπάρχει ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να λειτουργεί, σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη.

Για την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως έμπαινε ένα ζήτημα της ατζέντας το οποίο ήταν εκτός και υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να ακολουθούνται προκειμένου να μην λαμβάνουν χώρα αναφορές όπως αυτή του κ. Ερντογάν για την επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης. Ήταν λάθος, συνέχισε, του υπουργείου Εξωτερικών το γεγονός αυτό, ωστόσο υπήρξαν οι κατάλληλες απαντήσεις τόσο δια στόματος του πρωθυπουργού, όσο και δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για τις αλλαγές στο θέμα των απεργιών, η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως το 50% + 1 ήταν από τα βασικά πράγματα που θα στηρίζαμε, ωστόσο πήγε να περάσει… “νύχτα” αυτή τη ρύθμιση και αποσύρθηκε επειδή υπήρξαν αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα είπε πως η Νέα Δημοκρατία περιμένει να δει με ποιον τρόπο θα περάσει το νομοσχέδιο και αναλόγως θα τοποθετηθεί.

Τέλος, για την αναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη πως η Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα συμμετάσχει σε ενδεχόμενο κυβερνητικό σχήμα, τόνισε πω “Δεν υπήρξε αποκλεισμός κοινοβουλευτικά και θεωρώ ότι ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη” και αυτό το οποίο ενδιαφέρει την κ. Μπακογιάννη είναι η Βουλή.

ΠΗΓΗ news247.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.