Ζουν με την αγωνία οι επιχειρηματίες της εστίασης ενόψει Πρωτοχρονιάς – Φόβος τους το ρεβεγιόν στο σπίτι

Τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού είναι γεγονός με τους επιχειρηματίες της εστίασης να ετοιμάζονται για το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς θέλοντας να κερδίσουν το στοίχημα των εορτών, ζώντας παράλληλα και την δική τους αγωνία.

Μια αγωνία που έχει να κάνει με την εξάπλωση του κορονοϊού και το γεγονός μήπως ο κόσμος αποφασίσει τελικά να κάνει ρεβεγιόν στο σπίτι. Στο μυαλό τους είναι στα νέα μέτρα που έρχονται από τις 3 Ιανουαρίου και τους δημιουργούν ένα κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας.

«Δημιουργεί ένα κλίμα φοβίας στους θαμώνες, επομένως πολλοί θα επιλέξουν να κάνουν ρεβεγιόν στο σπίτι τους για προστασία» ανέφερε ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργος Κουράσης.

«Είμαστε ανήσυχοι για την Πρωτοχρονιά και για όλο τον χειμώνα γιατί θα μας επηρεάσει. Αν χάσουμε και τον τζίρο της Πρωτοχρονιάς και της εορταστικής περιόδου θα απειληθεί η βιωσιμότητά μας. Έχουμε μειωμένα έσοδα και έχουν αυξηθεί τα λειτουργικά μας έξοδα» τόνισε ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Μιχάλης Κολλιός.

«Ο κόσμος δεν θα έχει τη διάθεση να βγει αν θα πρέπει να γυρίσει νωρίς. Θα προτιμήσει να κάτσει σπίτι. Δε μπορεί να διασκεδάσει καθήμενος, θα έχουμε πάλι πτώση τζίρου» πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης μπαρ Νίκος Καρυστινός.

End of ad break in 20 s
Την ίδια ώρα, υπάρχει και ο… αθέμιτος ανταγωνισμός όπως λένε οι επιχειρηματίες, με τα τραπέζια και τις μεγάλες συγκεντρώσεις που γίνονται σε σπίτια από ανεμβολίαστους.

Αν και ο επιχειρηματικός κόσμος αντιλαμβάνεται απόλυτα την κρισιμότητα της κατάστασης με την πανδημία, βιώνει την πιο δύσκολη καμπή στην ιστορία του, καθώς πολλά μαγαζιά φλερτάρουν ακόμα και με το λουκέτο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.