Παράσταση με θέμα τη Ν. Αγχίαλο και τον Πύρασο στο Βαρνάλειο Δημοτικό

Παράσταση με θέμα την ιστορία της Νέας Αγχιάλου, ένα κομμάτι της οποίας αφορούσε τον Πύρασο, έδωσαν οι μαθητές του Βαρνάλειου Δημοτικού. Η ανακοίνωση του Πυράσου αναφέρει:
“Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε η τελετή λήξης των μαθημάτων της σχολικής σεζόν 2017-18 στο Βαρνάλειο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου, το 2ο, όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε. Τα παιδιά παρουσίασαν παράσταση με τίτλο «Ένας τόπος, μια ιστορία», με την οποία περιέγραψαν την ιστορία της πόλης μας, της Νέας Αγχιάλου. Ανάμεσα στις θεματικές ενότητες της πολύ ωραίας εκδήλωσης, ένα κομμάτι της αφορούσε τον Πύρασο και τα παιδιά παίζοντας ποδόσφαιρο με φανέλες της ομάδας μας, ξετύλιξαν την ιστορία του Πυράσου από τα πρώτα χρόνια ζωής του, λίγο μετά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής το 1947, μέχρι και τις ημέρες μας.

Ο Πύρασος για επτά δεκαετίες είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την κοινωνική, αθλητική, πολιτική, πολιτιστική ζωή του τόπου μας. Γενιές και γενιές παιδιών από τη Νέα Αγχίαλο φόρεσαν τη φανέλα του, έτρεξαν με την μπάλα, αγωνίστηκαν σε αγώνες, διασκέδασαν, έχουν συνδυάσει τα παιδικά τους χρόνια -και όχι μόνο- με το σύλλογο αυτό. Κοινωνικοποιήθηκαν, δημιούργησαν σχέσεις ζωής, πολλοί έμειναν εδώ λόγω του ποδοσφαίρου, γι’ αυτό η διοίκηση του Πυράσου αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανη που έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τη σπουδαία ιστορία του, τονίζοντας παράλληλα το κοινωνικό του ρόλο. Πύρασος ίσον Νέας Αγχίαλος και αντιστρόφως Νέα Αγχίαλος ίσον Πύρασος”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.