Απεργούν αύριο οι Φαρμακοποιοί της Μαγνησίας

Οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 15 Ιουλίου 2015 που εξήγγειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, αντιδρώντας στις αποφάσεις των δανειστών και της κυβέρνησης που οδηγούν στην διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και στην εξαθλίωση ολόκληρου του Ελληνικού λαού.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με τις επιλογές τους, μετατρέπουν τα φαρμακεία σε εμπορικά καταστήματα, και το φάρμακο σε καταναλωτικό αγαθό.
Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να στηρίζουν τον Έλληνα ασφαλισμένο παρέχοντας πίστωση στον ΕΟΠΥΥ, χρηματοδοτώντας από το υστέρημα τους την χρεοκοπημένη κοινωνική ασφάλιση, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, υποκύπτει στις απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων και των δανειστών.
Τόσο οι διατάξεις που αφορούν τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων όσο και οι διακίνηση φαρμάκων από τα super – market οδηγούν στην εξαθλίωση του φαρμακείου της γειτονιάς και στον αφανισμό του, με συνέπεια να στερήσουν από τον Έλληνα πολίτη τις υπηρεσίες που προσφέρει. Πίσω από τέτοιες αποφάσεις κρύβονται τα μεγάλα συμφέροντα των πολυεθνικών και των καρτέλ.
Είναι απαράδεκτο να αντικαθίσταται ο επιστήμονας φαρμακοποιός και το φαρμακείο από απρόσωπα και ανέλεγκτα καταστήματα λιανικής με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος.

Κατά την αυριανή ημέρα θα παραμείνουν οι ίδιες εφημερίες που είναι καθορισμένες από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας».