Δημιουργούνται 86 θέσεις στάθμευσης στη Χώρα Αλοννήσου

Το έργο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 631.500 €

Στη διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στον οικισμό της Χώρας Αλοννήσου προχωρά η περιφέρεια Θεσσαλίας.
Με απόφαση του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού εντάσσεται στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας το έργο με τίτλο «Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στον οικισμό Χώρας Αλοννήσου » προϋπολογισμού 631.500 ευρώ.

Το έργο που υπάγεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Θεσσαλία» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αποτελεί τμήμα του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Αλοννήσου (ΟΣΑΝ) . Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ κύριος του έργου και φορέας λειτουργίας είναι ο Δήμος Αλοννήσου.

Πρόκειται για έργο ανάπλασης που αφορά στη βελτίωση του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης στην θέση «ΑΛΩΝΙΑ» πλησίον του νεκροταφείου στη Χώρα Αλοννήσου. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του γηπέδου με την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, ώστε ο χώρος να διαμορφωθεί σε τρία επίπεδα με αποτέλεσμα την δημιουργία 86 θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων. Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή όλων των αναγκαίων τεχνικών έργων αποχέτευσης όμβριων υδάτων και ηλεκτροφωτισμού. Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στη διευκόλυνση των επισκεπτών ενώ μέριμνα έχει ληφθεί για την εξασφάλιση των προβλεπόμενων θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.