Εορτές των Αγίων Νεομαρτύρων Αποστόλου του Νέου και Σταματίου

Τη μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων Αποστόλου του Νέου και Σταματίου τιμά η Εκκλησία μας το Σάββατο 16/8 και την Κυριακή 17/8 αντίστοιχα.

Επί τη μνήμη των δύο Τοπικών μας Αγίων πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου του Νέου Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου

Την παραμονή της εορτής, στις 7 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θειο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου του Νέου Βόλου

Την παραμονή της εορτής, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θειο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Αποστόλου Θάνου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου του Νέου Κριθαριάς

Την παραμονή της εορτής, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Χρήσου Παλάγγα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θειο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Κων/νου Αυγέρη, ο οποίος θα ομιλήσει.

Η μνήμη του Αγίου Σταματίου θα τιμηθεί πανηγυρικά την Κυριακή 17/8 στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας.

Την παραμονή της εορτής, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.