Ευαισθητοποίηση και σκέψεις για την υγιεινή διατροφή

Εκδήλωση στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου

Στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παχυσαρκίας (24/10/2014), η Ομάδα Υγείας του Τμήματος Ποιότητας Ζωής, Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ) του Δήμου Βόλου, οργάνωσε από κοινού με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας καθώς και τις Δ/νσεις του 3ου Γυμνασίου και 3ου Γ. Λυκείου Βόλου, δράση με θέμα τη διατροφή στην εφηβεία.

Οι 70 μαθητές των Γ΄ Γυμνασίου και Β΄ Λυκείου που συμμετείχαν στη δράση, ενημερώθηκαν για τη νόσο της παχυσαρκίας και τις επιπλοκές της και το ρόλο της ισορροπημένης διατροφής για τη διατήρηση της καλής υγείας. Επίσης, αναπτύχθηκε το θέμα «Διατροφή και Συναίσθημα» με έμφαση στις Διατροφικές Διαταραχές και μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια με τίτλο «Τρώω Υγιεινά, Παίζω και Γυμνάζομαι» (Φυλλάδιο εφήβων της επιστημονικής ομάδα του προγράμματος: Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία: αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας – Δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή.)

Ακολούθησε συζήτηση με στόχο την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό σχετικά με τη διατροφή, το ρόλο και τη σημασία της για τη σωστή ανάπτυξη και την καλή υγεία καθώς και βιωματικό εργαστήρι.

Τέλος, με το πέρας της δράσης οι μαθητές δοκίμασαν τα υγιεινά εδέσματα που οι ίδιοι ετοιμάσανε στο πλαίσιο της δράσης «Διατροφικά Μαθητο – καμώματα» η οποία αποτελεί παράδοση του 3ου Γυμνασίου καθώς υλοποιείται τα τελευταία 6 χρόνια ενώ μοιράστηκε από την Ομάδα Υγείας υγιεινό έδεσμα παρασκευασμένο από συνεταιρισμό ΑμεΑ.