Ιατρικές εξετάσεις στην Αλόννησο μετά από 2.579 αιτήματα κατοίκων!

Αποστολή του ΜΟΦΣ με 36 γιατρούς, 15 ειδικούς επιστήμονες, σε 46 σκάφη με συνολικά 230 άτομα!

Ξεκινά την Παρασκευή 29 Μαΐου η αποστολή του Μακεδονικού ομίλου σκαφών ΜΟΦΣ “Αλόννησος 2015» ιατρική & εκπαιδευτική αποστολή, αγάπης & αλληλεγγύης, έως και την 1η Ιουνίου 2015 (Αγίου Πνεύματος), η οποία διοργανώνεται σε στενή συνεργασία με το Δήμο Αλοννήσου. Συμμετέχουν οι όμιλοι φουσκωτών σκαφών από την Χαλκίδα – ΕΟΦΣ, και την Πάτρα ΠΟΦΣ (με 8 γιατρούς). Θα παραστούν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ΕΟΜΦΣ.

Συνολικά στην αποστολή μετέχουν 46 σκάφη με 230 άτομα.

Για να ικανοποιηθούν οι 2579 αιτήσεις των κατοίκων της Αλοννήσου, (2171 για ιατρικά ραντεβού και 408 για συμμετοχής σε διαλέξεις) σε 2 μόλις ημέρες, οργανώθηκαν 20 χώροι ιατρικών εξετάσεων (10 χώροι στο Ιατρείο και 10 στο Γυμνάσιο) και ετοιμάζεται η ταυτόχρονη λειτουργία 5 γραμματειών (Δήμο, Ιατρείο, Γυμνάσιο, Λιμάνι, Στενή Βάλα) στελεχωμένες με 60 εθελοντές. Ικανοποιείται το 95 % των αιτημάτων, τα ραντεβού με τους γιατρούς έχουν ήδη κλεισθεί και γνωστοποιηθεί στους κατοίκους, με ατομικές ειδοποιήσεις που έλαβαν μέσω του ΚΕΠ Αλοννήου.

Η ιατρική ομάδα αποτελείται από 36 γιατρούς 19 ειδικοτήτων από Θεσσαλονίκη και Πάτρα, μεταξύ των οποίων υπάρχουν καθηγητές Πανεπιστημίου, διευθυντές κλινικών κ.ά. Ο πυρήνας της ιατρικής ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι γιατροί του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. Μεταξύ του άλλου ειδικού ιατρικού εξοπλισμού που θα μεταφερθεί, θα υπάρχουν: φορητό μικροβιολογικό εργαστήριο, ειδικά όργανα για πνευμονική σπειρομέτρηση και οφθαλμολογικές εξετάσεις, έγχρωμος υπερηχογράφος, κ.τ.λ.
Έχουν προγραμματιστεί ειδικές παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην παλιά Αλόννησο, στη ΜΟΜ και στο Μουσείου Αλοννήου. Παράλληλα θα γίνουν 9 εκπαιδευτικές και ιατρικές διαλέξεις και ένα τετράωρο σεμινάριο ΜΕΤΕΟ για τους κατοίκους του νησιού και για τους εκπαιδευτικούς, με εισηγητές γιατρούς και γνωστούς εκπαιδευτικούς, σχολικούς συμβούλους και πρ. Περιφερειάρχες Εκπαίδευσης.

Με την ευγενική βοήθεια των δωρητών της αποστολής, Προσφέρθηκαν στην Αλόννησο και έχουν γίνει αποδεκτά από το Δημοτικό Συμβούλιο :
– Σύστημα τηλειατρικής αξίας €18.450 της εταιρείας Vidavo, εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη
– 139 τσιάντες μία για κάθε παιδί του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, με σημαντικά δώρα παιδαγωγικά και παιχνίδια, ανάλογα με το φύλο και την ηλικία του
– Υλικά, αντιδραστήρια, παρασκευάσματα κ.τ.λ. για να γίνουν 400 περίπου μικροβιολογικές εξετάσεις και άλλες 700 (εκτιμώμενες) ειδικές εξετάσεις που αφορούν τις ειδικότητες μικροβιολόγος, οφθαλμίατρος, καρδιολόγος, ουρολόγος, γυναικολόγο (pap test) κ.τ.λ.
– 50-80 σκελετούς & διορθωτικούς φακούς για όλους τους μαθητές που θα διαγνωστούν ότι έχουν οφθαλμολογικά προβλήματα και άπορους κατοίκους του νησιού
– Ηλεκτρονικό σπιρόμετρο για Πνευμονολογικές εξετάσεις
– Video camera υψηλής ευκρίνειας και μνήμης micro card 16 GB
– Χημική ανάλυση εδαφικών δειγμάτων από αγρούς της Αλοννήσου και παροχή λιπαντικών συμβουλών στους καλλιεργητές της περιοχής από τον Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.