Με λαμπρότητα οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ευαγγελίστρια

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια θα εορτασθεί και φέτος η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, με κύριο χαρακτηριστικό της όλης τελετής τον Επιτάφιο της Παναγίας, τα Εγκώμια, και την μεγαλοπρεπή πομπή της περιφοράς, που γίνεται για πολλά χρόνια στη Νέα Ιωνία και συγκεντρώνει πολλές χιλιάδες λαού από την πόλη του Βόλου και την γύρω περιοχή.
Συγκεκριμένα, την παραμονή το βράδυ, Πέμπτη 14 Αυγούστου και ώρα 7 μ.μ. θα αρχίσει ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Ιγνατίου. Κατά τη διάρκειά του θα ψαλούν τα Εγκώμια μπροστά στο ανθοστόλιστο κουβούκλιο, κατόπιν στην εξέδρα του προαυλίου θα τελεστεί αρτοκλασία υπέρ υγείας των πιστών και το θείον κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο. Στη συνέχεια θα γίνει η Περιφορά του Επιταφίου. Θα σχηματιστεί πομπή από την Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, από τμήματα Πεζοναυτών, Αεροπορίας, Λιμενικών, Προσκόπων, Οδηγών, κ.λ.π., η οποία θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας, Βολίδη-Δορυλαίου-Βενιζέλου-Δημοκρατίας, και δια της Λεωφόρου Ειρήνης θα επανέλθει στον Ναό.
Με το τέλος του Εσπερινού θα επακολουθήσει ολονύκτιος Αγρυπνία που θα αρχίσει στις 11μ.μ. και θα τελειώσει περίπου στις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα. Η αγρυπνία τελείται σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και αποτελεί μοναδική ευκαιρία για εκκλησιασμό όσων αδυνατούν να εκκλησιαστούν την ημέρα της εορτής.
Ανήμερα της εορτής, την Πέμπτη 15 Αυγούστου, θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ἱερουργούντος του συντοπίτου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζάμπιας και Μαλάουι κ.κ. Ιωακείμ (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας).
Χιλιάδες λαού όπως κάθε χρόνο, θα προσέλθουν στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας για να προσκυνήσουν τον επιτάφιο της Παναγίας, με την ευκαιρία των λατρευτικών αυτών εκδηλώσεων που γίνονται σύμφωνα με το Τυπικό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ακριβώς όπως γίνονται στον τάφο της Παναγίας στην Γεθσημανή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.