Νεαρή από την Αλάσκα βούτηξε στο Χόρτο για τον σταυρό! (video)

Η 21χρονη Alaire Hughey από την Αλάσκα βουτάει για τον σταυρό στο Χόρτο (φωτο: Άγις Στάμος)
Δήλωσε ενθουσιασμένη από το έθιμο και την αγάπη του κόσμου!

Μια έκπληξη επιφύλασσε στους Χορτιανούς ο εφετινός εορτασμός των Θεοφανείων στο γραφικό χωριό του Νοτίου Πηλίου. Η μοναδική κολυμβήτρια που αψήφησε το κρύο και έπεσε στα παγωμένα νερά του Παγασητικού για να πιάσει τον σταυρό, ήταν μια νεαρή από την Αλάσκα, η οποία δεδομένων των καιρικών συνθηκών ένιωσε σαν στο σπίτι της!

Η 21χρονη Αμερικανίδα Alaire Hughey από την πόλη Σίτκα της Αλάσκα, βρίσκεται στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου μαζί με ένα γκρουπ τουριστών οι οποίοι δουλεύουν εθελοντικά σε γεωργικές καλλιέργειες ή αλλιώς κάνουν woofing (Working On Organic Farms) λαμβάνοντας σαν αμοιβή στέγη και φαγητό για όλο το διάστημα της διαμονής τους. Στο διάστημα που εργάζονται εθελοντικά έχουν βέβαια την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μέρη που επισκέπτονται.

Η νεαρή Alaire που σπουδάζει περιβαντολλογικές σπουδές στο Όρεγκον, έμαθε για το θρησκευτικό έθιμο των Θεοφανείων και την κατάδυση για τον σταυρό και της άρεσε, λέγοντας πως στην Αλάσκα δεν υπάρχουν πολλά έθιμα και θα ήθελε να ζήσει αυτή την εμπειρία εφόσον βρισκόταν εδώ. Ήταν ακόμη μεγαλύτερη η επιθυμία της και η πρόκληση, όταν άκουσε ότι συνήθως συμμετέχουν μόνο άνδρες! «Συγκριτικά με την Αλάσκα το νερό δεν ήταν και τόσο κρύο!» Οι άνθρωποι όπως είπε στο magnesianews.gr «με δέχθηκαν με πολύ αγάπη και ένιωσα την ελληνική φιλοξενία!»

Δείτε το παρακάτω βίντεο από τα Θεοφάνεια στο Χόρτο