Ξεκινά η έκδοση-θεώρηση αδειών για το κυνήγι

Χρήσιμες πληροφορίες δίνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού

Ξεκινά απ΄την ερχόμενη Δευτέρα 11 Αυγούστου, η έκδοση-θεώρηση αδειών για το κυνήγι, ενώ χρήσιμες πληροφορίες δίνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού, σε έγγραφο που υπογράφει ο πρόεδρος κ. Δ. Βελάνης.
Όπως αναφέρεται, «ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού ενημερώνει τους κυνηγούς ότι η διαδικασία για την έκδοση – θεώρηση των Αδειών Θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2014 – 2015 ξεκινά από Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014 στα γραφεία του Συλλόγου Εργατικές κατοικίες Αγίου Νικολάου στον Αλμυρό τηλ. 2422021662 – 6674304260 και στις ώρες από 09.00 με 13:00 καθημερινά εκτός Κυριακής και 18:00 με 20:00 το απόγευμα κάθε Τρίτης – Πέμπτης και Παρασκευής. (σε κάθε αλλαγή ωραρίου για κάποιο λόγο θα ενημερώνεστε )
Οι τιμές των Αδειών είναι οι εξής:
ΤΟΠΙΚΗ 116,02 € ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ 136,02 € ΓΕΝΙΚΗ 166,02 €
<<Υπάρχει αύξηση 4,55 € που οφείλεται αποκλειστικά στην αυξημένη τιμή που έδωσε η ασφαλιστική εταιρεία κατά την δημοπρασία που έγινε στην Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας στην Λάρισα και λόγω ότι από την μια δεν υπήρξε ανταγωνισμός και επιπλέον υπήρξαν πολλά θανατηφόρα δυστυχώς ατυχήματα που αποθάρρυναν τις εταιρείες για χαμηλότερα ασφάλιστρα>>.

Α. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ
(αφορά παλαιούς κυνηγούς)

1. ΑΤΟΜΙΚΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΘΗΡΑΣ (απαιτείται να φέρει πρόσφατη φωτογραφία του κατόχου, διαφορετικά απαιτείται νέα έγχρωμη και αχρησιμοποίητη φωτογραφία μεγέθους αστυνομικής ταυτότητας).
2. Εάν έχει γίνει και ανανέωση της Άδειας Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου θεωρείται σκόπιμο να κατατεθεί η νέα Α.Κ.Κ.Ο. για την ενημέρωση των αρχείων μας για την έγκαιρη προειδοποίηση σχετικά με την λήξη – ανανέωση των δελτίων κατοχής όπλων.
3. Για όσους θεωρήσουν την άδεια θήρας σε διαφορετική Δασική Αρχή απαιτείται και η προσκόμιση αποδεικτικού μόνιμης κατοικίας και ως αποδεικτικό λογίζεται είτε η βεβαίωση από τον οικείο Δήμο, είτε το τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας.
4. Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι από τη φετινή κυνηγετική περίοδο ο εμβολιασμός των κυνηγετικών σκύλων θα είναι υποχρεωτικός.
Οι ιδιοκτήτες τους κυνηγοί κατά την έκδοση των αδειών θήρας υποχρεωτικά θα πρέπει να προσκομίζουν μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά και τα βιβλιάρια υγείας τους η τα διαβατήρια τους όπου θα φαίνεται η ημερομηνία του εν ισχύ εμβολιασμού η υπογραφή και η σφραγίδα του κτηνιάτρου που έχει διενεργήσει τον εμβολιασμό καθώς επίσης να μεριμνούν και για τη σήμανση τους(άρθρο 5Ν 4039/2012) . Οι κυνηγοί που δεν είναι ιδιοκτήτες κυνηγετικών σκύλων θα προσκομίζουν Υπεύθυνη Δήλωση που θα δηλώνουν ότι δεν έχουν στην κατοχή τους Κυνηγετικά σκυλιά

Β. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ
(αφορά νέους κυνηγούς)
1) Φωτοτυπίες βεβαίωσης ΕΛ-ΑΣ ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου
2) Δύο (2) έγχρωμες φωτογραφίες τύπου ταυτότητας
3) Φωτοτυπία ταυτότητας (διπλής όψεως)
4) Απαραίτητα το Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (όπως ανωτέρω περιγράφεται)
Οι εξετάσεις θα διενεργούνται ημέρα Τρίτη κάθε εβδομάδας στα γραφεία του Δασαρχείου Αλμυρού και ώρα 10.00 π.μ. για όλο το χρονικό διάστημα της κυνηγετικής περιόδου 2014-2015.
Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι κάθε κυνηγός που δεν έχει ανανεώσει την άδεια θήρας κατά τα τελευταία επτά (7) χρόνια, θα θεωρείται νέος κυνηγός και θα επανεξετάζεται από την αρχή με τις διατάξεις περί νέων κυνηγών.

ΝΕΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΘΗΡΑΣ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ:

1. Σε νέους κυνηγούς.
2. Μετά από εξάντληση των φύλλων ανανέωσης του παλιού.
3. Όταν αλλάζουν τα στοιχεία του κυνηγού (τόπος κατοικίας, εγγραφή σε άλλο Σύλλογο, αλλαγή της αστυνομικής ταυτότητας ή των στοιχείων της σελ. 2 και 3 του νέου βιβλιαρίου θήρας.
4. Όταν έχει καταστραφεί το παλιό του.
Τέλος για απώλειες ή καταστροφές βιβλιαρίων θήρας, για κυνηγούς που βρίσκονταν στην λίστα τιμωρημένων του Δασαρχείου και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία οι κυνηγοί μας μπορούν να ενημερώνονται από τους υπευθύνους στα γραφεία του Συλλόγου μας τηλ. 2422021662.
Με την παραλαβή της άδειας, οι κυνηγοί μπορούν να ζητούν και το νέο ενημερωτικό χάρτη κυνηγίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.