Πούλησε σε Σύριο νοικιασμένο φορτηγό αντί 16.000 €!

Συνελήφθη χθες το πρωί στην περιοχή του Αλμυρού 45χρονος

Συνελήφθη, χθες το πρωί στην περιοχή Αλμυρού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαρσάλων, ένας 46χρονος Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης, της πλαστογραφίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη 45χρονου Έλληνα συνεργού του, για τα αδικήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, οι δύο Έλληνες, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, εξαπάτησαν έναν 46χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Συρίας, επιδεικνύοντας του πλαστό έντυπο άδειας προσωρινής κυκλοφορίας Δ.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, το οποίο είχαν ενοικιάσει από εταιρεία, πείθοντάς τον ότι το φορτηγό είναι ιδιοκτησίας του 46χρονου Έλληνα. Στη συνέχεια, του πούλησαν το φορτηγό, έναντι του χρηματικού ποσού των 16.000 €, με τη συμφωνία να το οδηγήσουν άμεσα σε περιοχή της Αττικής.

Κατά τη διαδρομή, ο 46χρονος Έλληνας, ως οδηγός του φορτηγού, προκειμένου να ξεφύγει από τον 46χρονο αλλοδαπό, που τον συνόδευε με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, στάθμευσε προσωρινά και έκανε οπισθοπορεία, με αποτέλεσμα να προκαλέσει υλικές ζημιές στο όχημα του αλλοδαπού, χωρίς όμως να τον τραυματίσει.

Ο 46χρονος Έλληνας συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαρσάλων και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Από την κατοχή του κατασχέθηκε μέρος του χρηματικού ποσού που κατέβαλε ο αλλοδαπός για την αγορά του φορτηγού, ύψους 5.000 €, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα είχε παραλάβει ο 45χρονος. Επίσης, κατασχέθηκε και το φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο θα αποδοθεί σε νόμιμο εκπρόσωπο της δικαιούχου εταιρείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.