Π. Μουτσινάς: «Συνέχιση λειτουργίας του Λιμενικού Σταθμού του Αγ. Ιωάννη»

Ο βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου την επιστολή του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Αγίου Ιωάννη Πηλίου «Ο ΑΙΓΕΑΣ», με την οποία ζητείται η συνέχιση της λειτουργίας του Λιμενικού Σταθμού του Αγίου Ιωάννη Πηλίου, η ύπαρξη του οποίου είναι απαραίτητη για την διασφάλιση του θαλάσσιου μετώπου του Ανατολικού Πηλίου, από το Τρίκερι μέχρι τα όρια του Νομού Λάρισας, απέναντι σε παραβατικές δράσεις (παράνομη αλιεία, περιστατικά λαθρομετανάστευσης, λαθρεμπόριο).
Με την αναφορά του ο βουλευτής επεσήμανε:

«Κύριε Υπουργέ,
Σας παρακαλώ να εξετάσετε ουσιαστικά την συνημμένη επιστολή, καθόσον το τμήμα της ακτογραμμής που εποπτεύεται από το Λιμενικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη, καλύπτει μία μεγάλη αλλά και ευαίσθητη περιοχή του Πηλίου. Είναι γνωστό, ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι πανέμορφη και αποτελεί τουριστικό πόλο που μπορεί να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Καθίσταται λοιπόν αναγκαία η παρουσία των οργάνων της Πολιτείας για την διασφάλισή της από πιθανές παραβατικές δράσεις.
Επιπλέον όπως καταθέτει και ο Σύλλογος «ΑΙΓΕΑΣ» η συντήρηση και η λειτουργία του Λιμενικού Σταθμού του Αγίου Ιωάννη δεν επιβαρύνει την Υπηρεσία, αφού από την ίδρυσή του ο τοπικός Δήμος πληρώνει τις δαπάνες στέγασης και συντήρησής του.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.