Στη φάση υλοποίησης η βελτίωση της οδού προς τον Τζώρτζη Γιαλό

Την έγκριση έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Βελτίωση υφιστάμενης οδού προς Τζώρτζη Γιαλό», προϋπολογισμού 188.500,00 ευρώ (με ΦΠΑ).

Ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε ότι σε συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Αλοννήσου εκπονήθηκε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και των παραθεριστών του νησιού, με την εξασφάλιση των απαραίτητων έργων υποδομής. Βελτιώνουμε τις προσβάσεις προς τις παραλίες των νησιών της Θεσσαλίας και εμπλουτίζουμε το τουριστικό προϊόν της Αλοννήσου».

Το έργο αφορά στη βελτίωση και επισκευή τμημάτων του υφιστάμενου δρόμου πρόσβασης προς την παραλία Τζώρτζη Γιαλός. Το συνολικό μήκος του δρόμου είναι 1.450 m περίπου (με τα 437,71 m να αφορούν την πλήρη ανακατασκευή της οδού, ενώ τα υπόλοιπα 1.022m να αφορούν την τοποθέτηση νέου τάπητα στην υφιστάμενη, κακής ποιότητας άσφαλτο). Στο έργο συμπεριλαμβάνεται και η απαιτούμενη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση. Το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της πρόσβασης στο Τζωρτζή Γιαλό, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης και ανάπτυξης των δραστηριοτήτων στο νησί.

Φορέας υλοποίησης του είναι Δ/νση Τεχνικών Έργων Π. Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και δικαιούχος η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον Κύριο του που είναι ο Δήμος Αλοννήσου. Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης είναι 129.145,05 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσου Αλοννήσου (ΟΣΑΝ). Ακολουθεί πλέον η σύναψη της σύμβασης με τον αναδειχθέντα ανάδοχο στο διαγωνισμό, για την έναρξη κατασκευής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.