Άριστες οι υποδομές του Αεροδρομίου, απαιτούνται μόνο μικρές παρεμβάσεις

Όπως ανέφερε η Υφ. Υποδομών Μ. Χρυσοβελώνη, μέσα από συνομιλία που είχε με το διοικητή της ΥΠΑ

Προσωπική επικοινωνία με τον Διοικητή της ΥΠΑ, κ. Κ. Λιντζεράκο, είχε η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, μετέφερε ότι ο διοικητής διαβεβαίωσε πως οι υποδομές του κεντρικού αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου είναι άριστες, «κάτι που είναι πολύ θετικό για το μέλλον του συγκεκριμένου αεροδρομίου. Το μόνο που απαιτείται είναι ορισμένες παρεμβάσεις στον υφιστάμενο αγροτικό δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο, ώστε να ασφαλτοστρωθεί και να διαμορφωθεί κατάλληλα». Η υφυπουργός στον χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να παραστώ βρεθώ απόψε στην εκδήλωση της Ένωσής σας, ανάμεσα σε αγαπητά πρόσωπα, γνωστούς και φίλους της περιοχής μας. Εύχομαι καταρχήν να έχετε όλοι μια καλή και ευλογημένη χρονιά και για τη χώρα μας εύχομαι γρήγορα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας. Σας διαβεβαιώνω δε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση γενικότερα αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα όλα τα ανοιχτά θέματα που απασχολούν τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες.

Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, η οποία, χαιρετίζει την αποψινή εκδήλωση, δηλώνοντας ότι το υπουργείο Τουρισμού μεριμνά για όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και ότι εντάσσει την Μαγνησία στις άμεσες προτεραιότητές της, σε απόλυτη και αγαστή συνεργασία μαζί μου. Σας ενημερώνω ότι η κα. Κουντουρά την προσεχή Τετάρτη θα συμμετάσχει στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ITB) που θα γίνει στο Βερολίνο, ενώ παράλληλα την Τρίτη 8-3-2016 θα συνοδεύσει με άλλους υπουργούς τον πρωθυπουργό στη Σμύρνη, όπου πρόκειται να συνεδριάσει το τέταρτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας, στο οποίο παρεκτός άλλων σοβαρών θεμάτων, θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν στον τουρισμό μας.

Όσον αφορά στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου σας ενημερώνω ότι εντάσσεται στις απόλυτα άμεσες προτεραιότητες του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χ. Σπίρτζη. Σε προσωπική επικοινωνία που είχα με τον Διοικητή της ΥΠΑ, κ. Κ. Λιντζεράκο, με διαβεβαίωσε ότι οι υποδομές του κεντρικού αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου είναι άριστες, κάτι που είναι πολύ θετικό για το μέλλον του συγκεκριμένου αεροδρομίου. Το μόνο που απαιτείται είναι ορισμένες παρεμβάσεις στον υφιστάμενο αγροτικό δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο, ώστε να ασφαλτοστρωθεί και να διαμορφωθεί κατάλληλα, για τις οποίες είμαι σίγουρη ότι θα μεριμνήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας ως αρμόδια. Αυτό βέβαια που είναι άμεσης προτεραιότητας είναι η προβολή του αεροδρομίου και της Μαγνησίας, όπως και των άλλων Περιφερειών που θα εξυπηρετούνται απ’ αυτό, ώστε να καταστεί εφικτή η προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών και πτήσεων κατ’ επέκτασιν.

Σ’ αυτό το σημείο δηλώνω ότι επικροτώ την επιχειρούμενη ίδρυση ενός νέου οργανισμού που θα έχει ως στόχο την προβολή του αεροδρομίου και την προσέλκυση πτήσεων, καθώς επίσης την τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής, αλλά και την ανάδειξη της μεγάλης σημασίας της λειτουργίας του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου. Προς την κατεύθυνση δε αυτή, σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαι δίπλα σας, αρωγός και συμπαραστάτης σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Κλείνοντας εύχομαι ολόψυχα του χρόνου στην αντίστοιχη εκδήλωση, ο απολογισμός για το τουριστικό έτος 2016 να έχει θετικό πρόσημο, όπως επίσης να υπάρχουν ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον του τουρισμού σε όλη την χώρα και την Μαγνησία κατ’ επέκτασιν.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.