Έγκριση τροποποίησης μελέτης του έργου «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Ξεριά Αλμυρού»

Επαφές με υπουργεία είχε ο δήμαρχος Δημ. Εσερίδης

Εγκρίθηκε η τροποποίηση μελέτης του έργου «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Ξεριά Αλμυρού», σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη δημοτική αρχή Αλμυρού.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης και οι Βουλευτές Μαγνησίας Κώστας Δελημήτρος και Χρήστος Μπουκώρος παρευρέθησαν σήμερα 17 Ιουνίου, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το έργο «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Ξεριά Αλμυρού Ν. Μαγνησίας». Η Γνωμοδοτική Επιτροπή Εγγείων Βελτιώσεων αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση τροποποίησης της μελέτης του έργου, το οποίο πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η τροποποίηση αφορούσε:
1. τη μετατόπιση του σημείου εισροής υδάτων στη Λιμνοδεξαμενή (λόγω φωτοβολταϊκού πάρκου),
2. την αντιστήριξη του αναχώματος (περίπου σε 200 με 250 στρ.) και
3. την εναπόθεση όλων των υλικών εκσκαφής.
Η θετική γνωμοδότηση αποτελεί την αφετηρία για την υλοποίηση των διαδικασιών που απαιτούνται και οι οποίες αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου.
Ο Δήμαρχος Αλμυρού εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, καθώς αποτελεί ένα έργο πνοής για τον Δήμο Αλμυρού, το οποίο θα ελαχιστοποιήσει το κόστος παραγωγής στον πρωτογενή τομέα. Επίσης ευχαριστεί θερμά τους Βουλευτές Μαγνησίας, για τη σημερινή παρουσία τους στη σύσκεψη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.