Έντονα τα προβλήματα μηχανικών και χωροτακτών- πολεοδόμων

Όπως τονίστηκε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης

Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε στις 24-27 Σεπτεμβρίου 2015 το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του τμήματος στο Βόλο προσέλκυσε σημαντικό αριθμό καταξιωμένων επιστημόνων και ερευνητών καθώς και στελεχών της δημόσιας διοίκησης, επαγγελματιών, φοιτητών και πολιτών που ενδιαφέρονται σε ζητήματα που άπτονται του σχεδιασμού του χώρου.

Στο πολύ ενδιαφέρον αυτό συνέδριο το παρών έδωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΕΜΠΧΠΑ) καθώς το Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας ΣΕΜΠΧΠΑ.
Κατά την επίσημη έναρξη του συνεδρίου, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδος, κ. Μιμής Δημήτριος, ο οποίος στην ομιλία του έκανε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μηχανικών και των χωροτακτών-πολεοδόμων, ειδικότερα, στη χώρα μας κατά τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, υπογράμμισε τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων, ειδικά σε περίοδο κρίσης, μιας που αποτελούν «επιστημονική ανάσα» και ενθαρρύνουν τους νέους και εν δυνάμει επαγγελματίες να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους πορεία, δυναμικά, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες.

Στις εργασίες του συνεδρίου παρέστησαν, επίσης, τα μέλη της ΔΕ ΣΕΜΠΧΠΑ Κεντρικής Ελλάδας: Γιαννιού Άννα (αντιπρόεδρος), Καμπέρη Αικατερίνη (Αντιπρόεδρος Μαγνησίας), Κολιόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιπρόεδρος Στ. Ελλάδας), Κυριακίδης Χαράλαμπος (Γεν. Γραμματέας), Γκαντούνα Εύα (Ταμίας) και Τσαμαντάνης Χρήστος (Μέλος). Εκ μέρους του ΣΕΜΠΧΠΑ παρέστησαν η κα. Δούνια Ιωάννα και η κα. Νταφλούκα Πολυξένη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.