Το Δ.Σ. του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» ενημερώνει τα μέλη αλλά τους φίλους του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ» το πλαίσιο Δράσεων – Δραστηριοτήτων για το Δεκέμβριο 2014.
Την Τρίτη 02/12/2014 μέλη του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ» θα επισκεφτούν το 5ο & 11ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, ύστερα από σχετική πρόταση, με αφορμή τον εορτασμό της 3ης Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).
Η 3η Δεκέμβρη κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), και αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για το κίνημα των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους.
Η 3η Δεκέμβρη αποτελεί μια ημέρα ορόσημο για τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, καθώς αναδεικνύονται θέματα που είναι ζωτικής σημασίας και συνδέονται με την άσκηση θεμελιωδών ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.
Είναι μια καλή ευκαιρία για ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τη δραστηριοποίηση των κέντρων λήψης αποφάσεων, των ίδιων των ΑμεΑ αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας.
Την Τετάρτη 3/12/2014 το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», θα συμμετάσχει σε σχετική εκδήλωση που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ) του Δήμου Βόλου με αφορμή τον εορτασμό της 3ης Δεκεμβρίου – Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) στην Πλατεία Πανεπιστημίου (Δημητριάδος & Παύλου Μελά) στις 12:00 μ.μ., όπου τα παιδιά των ΚΔΑΠμεΑ Βόλου και Ν. Ιωνίας, με την πολύτιμη συνεργασία του ΔΙΕΚ Βόλου, του Συνεταιρισμού ΑμεΑ «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ», του Κέντρου Διημέρευσης ΑμεΑ και του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Βόλου, θα ζωγραφίσουν και θα στολίσουν το περίπτερο που βρίσκεται στην πλατεία και θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος δραστηριοτήτων του Δήμου Βόλου την χριστουγεννιάτικη περίοδο. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η Χορωδία των ΚΔΑΠμεΑ, το ΚΔΑΠ Βασδέκειο (FACEPAINTING) και θα υπάρχει μικρός μπουφές με καφέ και με γλυκά από τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και το ΔΙΕΚ, το οποίο συμμετέχει με τα τμήματα της μαγειρικής (σεφ), υποδοχής και φιλοξενίας και φωτογραφίας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου κ. Πέτρος Μπέλλος θα μιλήσει σε σχετική ημερίδα που διοργανώνει η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΠΤΕΑ – ΠΤΔΕ – ΠΤΠΕ με αφορμή τον εορτασμό της 3ης Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Την Πέμπτη 4/12/2014 μέλη του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ» θα επισκεφτούν το 7ο Λύκειο Βόλου στο πλαίσιο υλοποίησης «Εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω βιωματικής προσέγγισης της Αναπηρίας» που υλοποιεί η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, μέσω του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, και στο πλαίσιο υλοποίησης των Προγραμμάτων «Αγωγής Υγείας».
Την Παρασκευή 5/12/2014 μέλη του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ» θα επισκεφτούν το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, ύστερα από σχετική πρόταση, με αφορμή τον εορτασμό της 3ης Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).
Την Πέμπτη 11/12/2014 ο «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» θα συμμετάσχει σε μια ιδιαίτερη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή με τίτλο «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΦΩΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο «ΑΧΙΛΛΕΙΟ» (Ιάσονος-Κουμουνδούρου) και διοργανώνεται από την ΕΕΝΑΣΔ – Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών Βόλου σε συνεργασία με Δέκα φορείς κοινωνικής φροντίδας:
ΦΛΟΓΑ, ΔΙΟΔΟΣ, ΕΛΕΠΑΠ, ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ, ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ, ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ, ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ, ΜΟΝΑΔΑ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ, ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ, ΣΤΕΚΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Στο φουαγιέ θα υπάρχει BAZAAR των φορέων. Αντί εισιτηρίου θα δίνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας.
Επίσης μέσα στο Δεκέμβριο μέλη του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ» θα επισκεφτούν και το 6ο Λύκειο Βόλου στο πλαίσιο υλοποίησης «Εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω βιωματικής προσέγγισης της Αναπηρίας» που υλοποιεί η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, μέσω του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, και στο πλαίσιο υλοποίησης των Προγραμμάτων «Αγωγής Υγείας».































