Ακυρώθηκαν οι εκλογές της ΟΝΝΕΔ στη Μαγνησία!

Οι δύο υποψήφιοι για την ΟΝΝΕΔ, Γιώργος Εμμανουηλίδης (αριστερά) και Θανάσης Μόρας.
Αιχμές για τραμπουκισμούς και προσπάθεια νοθείας από τους δύο υποψηφίους

Αιχμές για τραμπουκισμούς και προσπάθεια νοθείας των εκλογών της ΟΝΝΕΔ στη Μαγνησία αφήνουν οι δύο υποψήφιοι Θανάσης Μόρας και Γιώργος Εμμανοηλίδης μετά την ακύρωση των εκλογών της νεολαίας στο νομό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Magnesianews.gr το κλίμα άρχισε να διαμορφώνεται από χθες (Σάββατο) το βράδυ οπότε και εστάλησαν τα ψηφοδέλτια από τα κεντρικά της Αθήνας προκειμένου να τα λάβουν οι ενδιαφερόμενοι και να τα τυπώσουν. Η προσπάθεια επικοινωνίας μεταξύ των υποψηφίων δεν κατέστη δυνατή και έφθασαν σήμερα κάποια να βρουν αφορμή ένα λάθος στη σειρά των υποψηφίων που δεν ακολουθούσε τη σωστή αφλαβητική σειρά, για να ζητήσουν την ακύρωση της διαδικασίας.

Τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν στο Βόλο, έγιναν γνωστά στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη, ο οποίος επέλεξε να συναινέσει στην ακύρωση των εκλογών στη Μαγνησία για να αποφευχθούν τα χειρότερα, όπως επεισόδια και τραμπουκισμοί μεταξύ υποψηφίων. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση από την ΟΝΝΕΔ, ωστόσο οι τοπικοί υποψήφιοι σε δηλώσεις τους τοποθετήθηκαν σχετικά με τα σημερινά.

Μιλώντας στο magnesianews.gr o υποψήφιος Θανάσης Μόρας δήλωσε:

“Σήμερα ήταν μια ευκαιρία για τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος στις 22-14 Απριλίου να γιορτάσουμε αναδεικνύοντας τη νέα ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, δυστυχώς όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό παρά τις προσπάθειες τις οποίες κατέβαλα για να προχωρήσει η διαδικασία. Ο συνυποψήφιός μου Γιώργος Εμμανουηλίδης επικαλούμενος ένας λάθος στη σειρά των ονομάτων του ψηφοδελτίου ζητούσε επικτακτικά την ακύρωση των εκλογών, κάτι που έγινε τελικά. Η αλήθεια είναι οτι αντιλαμβανόμενος ότι θα έχανε τις εκλογές, λόγω του ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των μελών τάσσονταν με τη δική μου υποψηφιότητα, ήθελε με κάθε τρόπο να ακυρωθεί η εκλογική διαδικασία. Τις τελευταίες ημέρες κάναμε έναν αγώνα για να εγγραφούν νέα μέλη και φθάσαμε να έχουμε περίπου 850 μέλη εγγεγραμένα στους καταλόγους μας τα οποία θα συμμετείχαν στη διαδικασία. Αναμένουμε πλέον από την κεντρική διοίκηση της Νέας Δημοκρατίας να αποφασίσει για το τι θα γίνει με τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ στη Μαγνησία και μέχρι τότε βρισκόμαστε σε αναμονή.”

Ο υποψήφιος Γιώργος Εμμανουηλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η κορυφαία διαδικασία εκλογών για την ανάδειξη των οργάνων της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας ακυρώθηκε. Ζητώ προσωπικά συγγνώμη από τους εκατοντάδες ΟΝΝΕΔιτες και ΟΝΝΕΔιτισσες, που ενίσχυσαν την προσπάθεια και την υποψηφιότητά μου, αλλά και το σύνολο του εκλογικού σώματος, για την εξέλιξη αυτή! Σας διαβεβαιώνω οτι η επιχείρηση νόθευσης του αποτελέσματος από ορισμένους θα πέφτει στο κενό! Καλώ όλους όσοι επιζητούν διαδικασίες καθαρές και δημοκρατικές να συσπειρωθούν γύρω μας για να διαφυλάξουμε το κύρος των εκλογών και κυρίως την ιστορία της Οργάνωσης μας! Όσοι εξακολουθούν να θέλουν να διαμορφώσουν δικούς τους κανόνες εκλογής με “προσημειωμένα” ψηφοδέλτια και στημένες διαδικασίες και έχουν το θράσος σε δηλώσεις τους να εκφράζουν τη λύπη τους για όσα εκείνοι δημιούργησαν, θα λάβουν ηχηρή απάντηση από τους γνήσιους αγωνιστές της παράταξης.”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.