Ακυρώσεις στη Μαγνησία λόγω προσφυγικού – μεταναστευτικού!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων για επιβολή τέλους διανυκτέρευσης

Ορατές από τώρα άρχισαν να είναι οι επιπτώσεις στον τουρισμό, λόγω του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος, με τις ακυρώσεις να «χτυπούν» την πόρτα και της Μαγνησίας και την Ένωση Ξενοδόχων να συγκεντρώνει στοιχεία για να τα καταθέσει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, ο τουρισμός στη χώρα μας έχει τεράστιο πρόβλημα για φέτος με τους πρόσφυγες και του μετανάστες και ο ίδιος έγινε αποδέκτης ακυρώσεων και συγκεντρώνει στοιχεία για να τα στείλει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Οι ακυρώσεις, ανέφερε ο κ. Ζαφείρης δεν προέρχονται μόνο από τις Βαλκανικές χώρες, που οι επισκέπτες ακούνε για τα κλειστά σύνορα, αλλά ακόμη και από τη Γερμανία!
«Χθες ακυρώθηκαν τρία διαφορετικά γκρουπ 15 ατόμων από Γερμανία, για την περίοδο προς το τέλος Αυγούστου, διότι «δεν υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή», όπως ανέφεραν», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων.

Αντί να συζητάμε τα προβλήματα αυτά, τόνισε, έρχονται «φήμες» για επιβολή τέλους διανυκτέρευσης που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες του κόσμου, με χρησιμοποίηση των εσόδων για την προβολή του τουρισμού, τη βελτίωση των υποδομών και είναι ανταποδοτικά.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας αναφέρει ότι με δεδομένες τις πλέον πρόσφατες ενδείξεις ότι το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης στοχοποιεί εκ νέου τον τουριστικό τομέα ως εύκολο «θύμα» για νέες πρόσθετες επιβαρύνσεις και φοροεισπρακτικά μέτρα, χαρακτηρίζει μια τέτοια κίνηση ως επιεικώς απαράδεκτη. «Και μόνο η εκδήλωση μιας τέτοιας «σκέψης» θεωρείται επικίνδυνη για τους επιχειρηματίες του τουρισμού, που πέρα από τον διπλασιασμό των συντελεστών ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ, που ως εργαλείο δουλειάς δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν στα ξενοδοχεία, και της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων, καλούνται να έρθουν αντιμέτωποι και με την επιβολή του «ειδικού τέλους διανυκτέρευσης». Και ας μην μας πουν κάποιοι ότι σε κάποις χώρες επιβάλλεται. Εκεί είναι ανταποδοτικό και χρησιμοποιείται για την διαφήμιση των περιοχών και την βελτίωση των υποδομών», σημειώνει η Ένωση.

Οι ξενοδόχοι αναφέρουν ότι έχουν ήδη συμπιέσει τις τιμές των δωματίων τους στο έπακρο προκειμένου να ενισχύσουν την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα, απορροφώντας το 13% του ΦΠΑ, με μοναδικό γνώμονα την στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Ένα «ειδικό τέλος διανυκτέρευσης», μια τέτοια επιβάρυνση στις επιχειρήσεις ή στους πελάτες μας, μόνο ανταγωνιστική δεν καθιστά τη χώρα μας.

Παράλληλα και ενώ οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, από πλευράς ανταγωνιστικότητας, φορολογίας και υποχρεώσεων, κυριολεκτικά «πυροβολούνται», υπάρχει μία παντελώς ανεξέλεγκτη και ανθούσα παρα-αγορά καταλυμάτων ιδιωτών που τελεί υπό φορολογικό και λειτουργικό “απυρόβλητο”. Αντί, επομένως, να αναζητηθούν οι διαφυγόντες φόροι από τις τουλάχιστον 12 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε τέτοιου είδους «καταλύματα», στην ουσία, κάποιοι προτείνουν την περαιτέρω ενίσχυσή τους, δικαιώνοντας και ενθαρρύνοντας αυτό το όργιο αθέμιτου ανταγωνισμού.

Οι ξενοδόχοι ζητούν από την Κυβέρνηση να μην καταστρέψει τον τελευταίο πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, που είναι ο τουρισμός, να μπορέσει να σταθεί στο ανάστημα της και να πατάξει επιτέλους τα παράνομα καταλύματα και δεδομένου ότι κάνει πολύ λίγα πράγματα για τους επιχειρηματίες, να τους αφήσει να κάνουν τη δουλειά τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.