Αλμυρός: Προτάσεις της «Εν Δράσει» για πεζοδρόμηση της πλατείας και αξιοποίηση του Κουρί

Προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού κατάθεσε η εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει» για την πεζοδρόμηση της κεντρικής πλατείας, τη μονοδρόμηση οδών και την αξιοποίηση του δάσους Κουρί.

Όπως αναφέρεται για την κεντρική πλατεία, η πεζοδρόμηση είναι πάγιο αίτημα πολλών πολιτών του Δήμου και ζητά, σε πρώτη φάση, μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών για τη «Βιοκλιματική αναβάθμιση» στην κεντρική πλατεία, την άμεση απαγόρευση εισόδου στα αυτοκίνητα σε αυτή καθημερινά, για τους θερινούς μήνες, από τις 21:00 μ.μ. μέχρι τη 01.00 π.μ., ή ακόμη και την ολική πεζοδρόμηση της κεντρικής πλατείας, ώστε να διασφαλιστεί η ελεύθερη διακίνηση πολιτών και ιδεών σε ένα χώρο που δικαιωματικά τους ανήκει.

Για τις μονοδρομήσεις οδών η «Εν Δράσει» κάνει λόγο για απαραίτητο έργο, που ναι μεν θα αλλάξει, σε κάποιες οδούς, τις οδικές συνήθειες των κατοίκων της αλλά θα βελτιωθεί η κυκλοφορία και θα είναι πιο ασφαλής η οδήγηση, καθώς θα αποφεύγονται ατυχήματα. Το τετράγωνο στο οποίο προτείνει να γίνουν οι μονοδρομήσεις περικλείεται μεταξύ των οδών: ΤΡ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ – Β.ΠΑΥΛΟΥ – Στ. ΚΟΜΗΤΑ – ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ συνέχεια με ΚΟΡΑΗ.

Τέλος, για την αξιοποίηση του δάσους Κουρί, η περιβαλλοντική ομάδα τονίζει ότι με την αξιοποίησή του και τη σωστή διαχείρισή του θα αναδειχτεί η περιοχή και θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης αλλά και θα προστατευτεί μια φυσική κληρονομιά, ένα σπάνιο φυσικό πλούτο, γι’ αυτό και η ανάπλασή του έχει ιδιαίτερη σημασία. Η «Εν Δράσει» εκτιμά ότι θα πρέπει να δοθεί βάση στον καθαρισμό και στην διατήρηση της βλάστησης στο εσωτερικό του, στην φύτευση δέντρων και θάμνων, στον καθαρισμό και τη συντήρηση στην περιοχή των τεχνητών λιμνών, στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την αναψυχή του κοινού τόσο εντός με περιπάτους όσο και εκτός για άθληση και ψυχαγωγία, αλλά και σε άλλες δράσεις που θα προσφέρουν επαφή με το φυσικό περιβάλλον, δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά και γενικότερη ενημέρωση στους πολίτες για θέματα διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος του δάσους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.