Ανάδειξη ενάλιων αρχαιολογικών χώρων και στο Δυτικό Παγασητικό

Παράλληλα με τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργάνωσε την Πέμπτη 5/2/2015 και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Τεχνική σύσκεψη για το έργο δημιουργίας Επισκέψιμων Ενάλιων Αρχαιολογικών Χώρων (Ε.Ε.Α.Χ.) και Χώρων Οργανωμένης Κατάδυσης (Χ.Ο.Κ) στις Νήσους Σποράδες και στον Παγασητικό. Στην σύσκεψη αυτή, παρευρέθησαν και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Αλμυρού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται για ένα έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το τρέχον ΕΣΠΑ και από νέους κοινοτικούς πόρους. Κύριες και ουσιαστικές ήταν οι παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού για την ίδρυση των πρώτων Καταδυτικών- Επισκέψιμων Ενάλιων Αρχαιολογικών Χώρων πάρκων μεγάλης προστιθέμενης αξίας που θα δημιουργηθούν στην περιοχή μας, ξεπερνώντας σημαντικές γραφειοκρατικές διαδικασίες και εμπόδια.

Με την έκδοση του υπ’ αριθμ 119/Β/21-01-2015 ΦΕΚ, προβλέπεται η ίδρυση Ενάλιων Επισκέψιμων Αρχαιολογικών Χώρων, σε θαλάσσιες περιοχές των Νήσων Σποράδων και στον Δυτικό Παγασητικό, Π.Ε. Μαγνησίας, Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Συγκεκριμένα για την περιοχή μας προβλέπεται η δημιουργία καταδυτικού πάρκου με ταυτόχρονη ανάδειξη των ενάλιων αρχαιολογικών χώρων στη θαλάσσια περιοχή του Δυτικού Παγασητικού με εγκατάσταση θέσης απόπλου-κατάπλου στην περιοχή της Αμαλιάπολης.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού κ Δημήτριος Εσερίδης εκφράζει την ικανοποίηση του για την εξέλιξη της πορείας του εν λόγω έργου, το οποίο όχι μόνο θα αναβαθμίσει και θα αναδείξει την ευρύτερη περιοχή του Δήμου αλλά και θα συμβάλλει στην αύξηση των θέσεων εργασίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.