Αναστέλλεται η απόφαση για κατάργηση του Λυκείου Καναλίων

Μετά από παρέμβαση της βουλευτή Ζ. Μακρή στον υφυπουργό Παιδείας

Αναστέλλεται, μετά από απόφαση του υπουργού Παιδείας Αλ. Δερμεντζόπουλου, η αρ. 71327 / Δ4 / 24 -06-2011 υπουργική απόφαση για την κατάργηση του Γενικού Λυκείου Καναλίων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, όπως ανακοινώθηκε από το πολιτικό γραφείο της βουλευτού Ζέττας Μακρή.

Η βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ, κα Ζέττα Μακρή είχε συνεργασία στο τέλος Ιουνίου με τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλ. Δερμεντζόπουλο και είχε γνωστοποιήσει στον αρμόδιο για τα θέματα αυτά υφυπουργό την δέσμευση του προκατόχου του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ . Σ. Κεδίκογλου (1-4-2014) για συνέχιση της λειτουργίας του Λυκείου Καναλίων.

Η βουλευτής Μαγνησίας, για μία ακόμη φορά, είχε εκφράσει την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, τονίζοντας ότι οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς συναινούν με την συνέχιση λειτουργίας του λυκείου Καναλίων, καθώς το λύκειο αυτό εξυπηρετεί μαθητές απομακρυσμένων περιοχών του δήμου Ρήγα Φεραίου.

«Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλ. Δερμεντζόπουλος, μετά από μελέτη του φακέλου του Λυκείου Καναλίων, αποφάσισε την αναστολή της εφαρμογής της αρ. 71327 / Δ4 / 24 -06-2011 υπουργικής απόφασης για την κατάργηση του Γενικού Λυκείου Καναλίων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της κας Μακρή, που σημειώνει ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει υπογραφεί από τον αρμόδιο υφυπουργό μόνο για 3 σχολεία της χώρας μας.

Η κα Μακρή, η οποία και στο παρελθόν με παρεμβάσεις της είχε προωθήσει το αίτημα των κατοίκων της περιοχής αυτής και είχε στηρίξει τις προσπάθειες τους, δήλωσε την πλήρη ικανοποίηση της για την άμεση αντίδραση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Επανέλαβε, τέλος, την δέσμευση της ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων των Καναλίων, διεκδικώντας την ομαλή λειτουργία του λυκείου και προασπίζοντας το δικαίωμά των μαθητών του για ισότιμη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.