Αναφορά Π. Μουτσινά για την παράνομη υλοτόμηση στο Πήλιο

Φωτό αρχείου

Την ανάγκη να διασωθεί ο δασικός πλούτος του Πηλίου με την καταπολέμηση της παράνομης υλοτόμησης, επισημαίνει μεταξύ άλλων με αναφορά του στη Βουλή ο βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς.

Όπως τονίζει «είναι αδιαπραγμάτευτη η υποχρέωση της Πολιτείας, να προστατεύει τον αιγιαλό, τα δάση και όλο το φυσικό περιβάλλον. Είναι και υποχρέωση όλων μας, παρά την όποια οικονομική κρίση, με συνέργιες και κοινό αγώνα, να διαφυλάξουμε το φυσικό περιβάλλον ώστε να το αποδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές».

Στην αναφορά του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ιωάννη Μανιάτη, ο βουλευτής επισυνάπτει την πρόταση του σημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Νίκου Φορτούνα, για την τοποθέτηση δύο δασοφυλακίων και για διαρκή συνεργασία του Δασαρχείου με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Για την κτηματαγορά
Την παράλογη πραγματικότητα που επικρατεί στην κτηματαγορά, επισημαίνει μεταξύ άλλων με αναφορά του στη Βουλή ο βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς. Όπως αναφέρει, την ίδια στιγμή που η κτηματαγορά των ακινήτων στην Ελλάδα έχει πλήρως καταρρεύσει, η κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει στην λανθασμένη τακτική της αρνούμενη το αίτημα για μείωση των αντικειμενικών αξιών και την προσαρμογή τους στις μειωμένες τιμές της αγοράς.

«Αυτή η εμμονή έχει ως αποτέλεσμα, στις ελάχιστες αγοροπωλησίες που γίνονται, να υπάρχουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις για τον πωλητή και τον αγοραστή. Στον μεν πρώτο, το πόθεν έσχες υπολογίζεται στην πραγματική τιμή πώλησης, στον δε αγοραστή ο υπολογισμός αυτός γίνεται με βάση την αντικειμενική αξία του ακινήτου», αναφέρει.

Στην αναφορά του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, ο Π. Μουτσινάς επισυνάπτει τα επίσημα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος όπως δημοσιεύθηκαν στο NEWMONEY.GR, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο τρίμηνο του 2014 έγιναν μόλις 3903 συμβόλαια όταν το πρώτο τρίμηνο του 2013 ήταν 10.638, σημειώνοντας πτώση 63,3%.
Τέλος καταγγέλλει ότι, την αδράνεια της κυβέρνησης εκμεταλλεύονται μέσω διαδικτύου οι μεσάζοντες, οι οποίοι υπόσχονται στους απεγνωσμένους ιδιοκτήτες μετρητά με αντάλλαγμα την άμεση αγορά των ακινήτων στο ήμισυ της αντικειμενικής τους αξίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.