Ανεφάρμοστος ο Νόμος για τα ΑμεΑ

Εξακολουθούν να πληρώνουν παράβολο για εξέταση από τα ΚΕ.Π.Α. οι άνεργοι και ανασφάλιστοι

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, επισημαίνοντας ότι οι διατάξεις του Νόμου 4331/2015, σύμφωνα με τις οποίες εξαιρούνται του παραβόλου εξέτασης οι άνεργοι και ανασφάλιστοι ΑμεΑ, παραμένουν ανεφάρμοστες.
Συγκεκριμένα, η ερώτηση του βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Σύμφωνα με το Νόμο 4331/2015 «Μέτρα για την ανακούφιση των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα και άλλες διατάξεις» με (ΦΕΚ Α’ 69/02-07-2015), ορίζεται ότι οι άνεργοι και ανασφάλιστοι, οι οποίοι δεν διαθέτουν βιβλιάριο Πρόνοιας εξαιρούνται της καταβολής παραβόλου για εξέταση από τα ΚΕ.Π.Α.. Αν και ο νόμος αυτός ισχύει από τον περασμένο Ιούλιο, εντούτοις παραμένει ανεφάρμοστος, υποχρεώνοντας όλους, ανεξαιρέτως να καταβάλουν παράβολο της τάξεως των 46,14€, προκειμένου να εξεταστούν, εξασφαλίζοντας πρόσβαση στην αναπηρική σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1)Για ποιο λόγο παραμένει ανεφάρμοστος ο Νόμος 4331/2015 με τον οποίο εξαιρούνται της καταβολής παραβόλου οι άνεργοι και ανασφάλιστοι που επιθυμούν να εξετασθούν από τα ΚΕ.Π.Α.;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.